Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Život POTPISAN SPORAZUM Podijeli

Aglomeracija donosi standard koji priliči Europskoj uniji

Kada radovi počnu trajat će 40 mjeseci u Karlovcu, Dugoj Resi i Bariloviću

Za tri godine imat ćemo standarde koji priliče Europskoj uniji.

Rekao je to danas prvi čovjek Karlovca Damir Mandić na potpisivanju sporazuma o partnerstvu na realizaciji višemilijunskog projekta aglomeracije sa gradonačelnikom Duge Rese Tomislavom Boljarom i načelnikom Općine Barilović Draženom Perakovićem.

Vrijednost projekta je 410,6 miljuna kuna za što je bespovratno iz fonda Europske unije stiglo 71,29 posto novca. Obnavljat će se i graditi komunalnu infrastrukturu – kanalizaciju i vodovode na području Karlovca, Duge Rese i Barilovića.

Javna nabava za izvođača radova trebala bi biti raspisana do kraja veljače 2019., a radovi započeti, po optimističnim procjenama direktora Vodovoda i kanalizacije Karlovac Nikole Rogoza, sredinom sljedeće godine ili krajem trećeg kvartala.

Za Dugu Resu je ovo jedan od najznačajnijih iznosa koje su dobili u zadnjih nekoliko godina, naglasio je Boljar. Barilović će riješiti svoje probleme odvodnje i vodoopskrbe, dodao je Peraković, a Mandić naglasio kako će ova zajednička suradnja biti primjer za budućnost.

-Mislim da smo mi pokazali da se može i da se daju usuglasiti svi oni važni uvjeti i okolnosti kako bi projekti zaživjeli. Mislim da je ovo jedan projekt iz kojeg će svi oni koji budu tu poslije nas, narednih desetljeća moći koristiti i učiti kako se neke stvari daju riješavati, rekao je Mandić.

Pročitajte i ovo

SAJAM UDRUGA

58 udruga sutra na karlovačkoj promenadi predstavlja svoj rad