Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Taburei, ladičari, dvosjedi... Sve je dio malog namještaja s kojim se mogu lijepo namjestiti manji životni prostori, a da i dalje izgledaju elegantno i da se po potrebi može lako napraviti novi razmještaj 10 važnih komada namještaja za život u malenom prostoru Obilježavajući 76. obljetnicu Križnog puta, predsjednik Vlade Andrej Plenković položio je u petak vijenac i zapalio svijeću pred zajedničkom grobnicom pokraj Spomen-crkve Muke Isusove u Maclj Premijer: Osuda zločina i pijetet prema žrtvama jedini put k zacjeljivanju rana iz prošlosti Engleska nogometna Premier liga objavila je da je postigla dogovor o prodaji TV prava za prijenose utakmica Sky Sportsu, BT Sportu, Amazon Prime Videu i BBC Sportu vrijedan oko 5,5 milijardi eura za razdoblje od 2022. do 2025. godine, odnosno za sezone 2022/23., 2023/24. i 2024/25.  Iznos je približno isti kao i prethodni trogodišnji ugovor, odnosno oko 1,83 milijarde eura po sezoni, a postignut je izravnom pogodbom umjesto na javnom natječaju. Za dogovor izravnom pogodbom sa dosadašnjim partnerima Premier liga je zbog pandemije korona virusa dobila dozvolu britanske vlade.  Tako je Premier liga i dalje na vrhu liste kad je u pitanju novac od prodaje tv prava. Na drugom mjestu je francuska prva liga sa prihodom od 1,172 milijarde eura po sezoni (2020.-2024.), pa Bundesliga 1,16 milijardi (2017.-2021.), dok je španjolska Primera četvrta s 1,14 milijardi (2019.-2022). Na petom mjestu je talijanska Serie A s 973 milijuna eura po sezoni (2018.-2021.). Premiership prodao televizijska prava za pet i pol milijardi eura Do kraja četvrte sezone 'Zadruge' ostalo je još manje od mjesec dana, a pobjednik će kući otići bogatiji za 50.000 eura, što je otprilike 375.000 kuna. Hrvati Paula i Fran još su u showu, a intimni su sve češće Fran i Paula se seksali u Zadruzi pa je tražila test za trudnoću...

Život DO KRAJA 2023. Podijeli

Aglomeracija Dugoj Resi donosi nove vodovode i kanalizaciju, ali i prometne probleme

Svi prilazi Dugoj Resi u jednom će trenutku biti opterećeni radovima, a gradit će se i kroz sam centar grada

Do kraja 2023. uži centar Duge Rese osim vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, dobit će i novi izgled. Sve zbog Aglomeracije Karlovac – Duga Resa, projekta ukupno vrijednog više od 420 milijuna kuna od kojih će oko 70 milijuna biti uloženo u grad na Mrežnici.

No, taj projekt donijet će u naredne dvije godine i niz prometnih izazova, a sve počinje već ovog proljeća.

-Sukladno prometnim rješenjima radovi bi trebali početi sad, u proljeće. Radi se o konkretno, ukupno oko 13 kilometara odvodnje odnosno kanalizacije. Radit će se u Tušmeru 3400 metara odvodnje sa svim priključcima za stambene objekte. A radit će se i od Stanice za tehnički pregled do crkve Sv. Antun, prema Kasaru i Parku dr. Franje Tuđmana i cijeli Inzl kroz koji će se promijeniti odvodnja i voda. Bit će postavljeno i oko 7000 kvadratnih metara opločnika na nogostupe te rekonstruirati javna rasvjeta, pojasnio je za RM gradonačelnik Tomislav Boljar.

Ovo je tek prva faza koja će se raditi etapno, a prva etapa bit će od Stanice za tehnički do podvožnjaka, potom od podvožnjaka do podvožnjaka i tako sve do crkve. Aglomeracija će obuhvatiti i druge urbane dijelove grada, ali i Gornje Mrzlo Polje gdje će radovi započeti nešto kasnije.

Prometna rješenja dok traje projekt bit će uskoro predstavljena građanima

Sa  zatvorenim gotovo svim prilazima gradu, u Dugoj Resi će se dok traju radovi promijeniti i prometni režim.  Vlak bi mogao postati traženo prijevozno sredstvo. Jer ceste će npr. biti zatvarane u prijepodnevnim satima dok se radi, a otvarane u popodnevnim. Probijat će se i alternativne rute zbog hitnih službi, bolnice ili gospodarstva. Posebno će to osjetiti oni koji žive u zoni radova.

-Bit će sigurno problema u prometu jer radit će se i Gornje Mrzlo Polje i Donje Mrzlo Polje i kompletan centar Duge Rese. Prometno će teško biti i u Karlovcu zbog čega se već sada rade alternativna rješenja o kojima će građani biti stalno obavještavani. Put od Duge Rese do Karlovca umjesto 10 minuta trajat će 20, neće biti jednostavno, ali  izdržat ćemo uz strpljenje i razumijevanje onoga što ćemo ovim projektom dobiti.

Kompletno prometno rješenje kao i sam projekt aglomeracije uskoro će u biti javno predstavljeni građanima.

A slika Duge Rese mijenjat će se i zbog obnove fasada na zgradama te uređenja Parka, najavio je Boljar.

Pročitajte i ovo

BROJKE

20 pozitivnih u petak u Karlovačkoj županiji, u ogulinskoj i karlovačkoj bolnici 67 osoba zbog korone