Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Život DO KRAJA 2023. Podijeli

Aglomeracija Dugoj Resi donosi nove vodovode i kanalizaciju, ali i prometne probleme

Svi prilazi Dugoj Resi u jednom će trenutku biti opterećeni radovima, a gradit će se i kroz sam centar grada

Do kraja 2023. uži centar Duge Rese osim vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, dobit će i novi izgled. Sve zbog Aglomeracije Karlovac – Duga Resa, projekta ukupno vrijednog više od 420 milijuna kuna od kojih će oko 70 milijuna biti uloženo u grad na Mrežnici.

No, taj projekt donijet će u naredne dvije godine i niz prometnih izazova, a sve počinje već ovog proljeća.

-Sukladno prometnim rješenjima radovi bi trebali početi sad, u proljeće. Radi se o konkretno, ukupno oko 13 kilometara odvodnje odnosno kanalizacije. Radit će se u Tušmeru 3400 metara odvodnje sa svim priključcima za stambene objekte. A radit će se i od Stanice za tehnički pregled do crkve Sv. Antun, prema Kasaru i Parku dr. Franje Tuđmana i cijeli Inzl kroz koji će se promijeniti odvodnja i voda. Bit će postavljeno i oko 7000 kvadratnih metara opločnika na nogostupe te rekonstruirati javna rasvjeta, pojasnio je za RM gradonačelnik Tomislav Boljar.

Ovo je tek prva faza koja će se raditi etapno, a prva etapa bit će od Stanice za tehnički do podvožnjaka, potom od podvožnjaka do podvožnjaka i tako sve do crkve. Aglomeracija će obuhvatiti i druge urbane dijelove grada, ali i Gornje Mrzlo Polje gdje će radovi započeti nešto kasnije.

Prometna rješenja dok traje projekt bit će uskoro predstavljena građanima

Sa  zatvorenim gotovo svim prilazima gradu, u Dugoj Resi će se dok traju radovi promijeniti i prometni režim.  Vlak bi mogao postati traženo prijevozno sredstvo. Jer ceste će npr. biti zatvarane u prijepodnevnim satima dok se radi, a otvarane u popodnevnim. Probijat će se i alternativne rute zbog hitnih službi, bolnice ili gospodarstva. Posebno će to osjetiti oni koji žive u zoni radova.

-Bit će sigurno problema u prometu jer radit će se i Gornje Mrzlo Polje i Donje Mrzlo Polje i kompletan centar Duge Rese. Prometno će teško biti i u Karlovcu zbog čega se već sada rade alternativna rješenja o kojima će građani biti stalno obavještavani. Put od Duge Rese do Karlovca umjesto 10 minuta trajat će 20, neće biti jednostavno, ali  izdržat ćemo uz strpljenje i razumijevanje onoga što ćemo ovim projektom dobiti.

Kompletno prometno rješenje kao i sam projekt aglomeracije uskoro će u biti javno predstavljeni građanima.

A slika Duge Rese mijenjat će se i zbog obnove fasada na zgradama te uređenja Parka, najavio je Boljar.

Pročitajte i ovo

M BROTHERS USPJEH

Steak goveda uzgojenog na Kordunu osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu: Išli smo za “probu”