Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Hrvatska AGLOMERACIJA IDE DOBRO Podijeli

Aglomeracija ide jako dobro: Ovog ljeta mogli bi početi radovi u Zvijezdi

Karlovački gradonačelnik s Kamenskog najavio bagere u Zvijezdi

Aglomeracija, odnosno veliki projekt na području Karlovca i Duge Rese kojim se obnavlja vodovodna i kanalizacijska mreža trebao bi biti gotov do kraja sljedeće godine, a zasad sve ide po planu.

Radovi idu punom parom, “približavaju” se centru Karlovca, a radi se od Turnja, Kamenskog do Duge Rese. Kako to ide na terenu uvjerili su se danas upravo na Kamenskom, u obilasku radova, i županica, gradonačelnici, ali i šef Hrvatskih voda.

-Turanj i Kamensko tek su dio velikog projekta, radovi ovdje vrijedni su više od 60 milijuna kuna, dolazi 15 km nove kanalizacije, a 4 vodoopskrbe, rekao je  generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Ovime će se za 12 tisuća ljudi omogućiti priključak na sustav javne odvodnje, a još bitniji su i smanjeni gubici u vodoopskrbnom sustavu. Sve bi trebalo biti gotovo do konca 2023. godine.

Stiže kopanje u Zvijezdi

Ono što se danas doznalo jest da bi za mjesec dana mogao biti sklopljen ugovor za grupu 4 radova. To u prijevodu znači da bi početkom ljeta radovi mogli početi u centru Karlovca. Podsjetimo, ova grupa radova obuhvaća Zvijezdu, Malu Švarču te Gornje Mekušje.

Kako je najavio gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, Karlovac će i sam ulagati u ostatak komunalne infrastrukture, od uređenja nogostupa i rasvjetnih tijela, odnosno konačnog izgleda.
Zadovoljni su i dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar, ali i županica Martina Furdek Hajdin. Ona je pak naglasila da se priprema i projekt aglomeracije za Plitvička jezera vezan uz općinu Rakovica, a pripremaju se i aglomeracije Slunj i Ogulin.

Predstavnik mještana Slaven Gojak zahvalio je Gradu i VIK-u na brzini radova, kazao da su mještani Turnja i Kamenskog zadovoljni. – Turanj je veliko gradilište, radovi idu fantastično, kazao je.

Pročitajte i ovo

ŽRTVE TOTALITARIZMA

Međuvođe se sjećaju žrtava partizanskog terora: Ljeti 1945. ubijeni hrvatski vojnici i civili dovezeni iz logora na Dubovcu