Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Hrvatska TĆ U KARLOVCU Podijeli

“Ako cijena goriva nastavi rasti vrlo brzo ići ćemo na smanjenje trošarina”

Nećemo čekati još dugo jer smo svjesni posljedica koje povećanje cijena goriva nosi na najširi krug potrošača u Republici Hrvatskoj

Nastavi li se rast cijena goriva Vlada će vrlo brzo reagirati i smanjiti trošarine. Rekao je to danas u Karlovcu ministar gospodarstva Tomislav Ćorić.

Trošarine na isporuku goriva trenutno su veće od pet kuna. Premijer je dao jasne smjernice, naglašava Ćorić.

-Ukoliko dođe do daljnje eskalacije, kako je rekao potpredsjednik Marić, a predsjednik Vlade nam je dao jasne upute, ići ćemo u smjeru procjene fiskalnih učinaka djelovanja na trošarine odnosno porez na dodanu vrijednost, sve je na stolu. Nećemo čekati još dugo jer smo svjesni posljedica koje povećanje cijena goriva nosi na najširi krug potrošača u Republici Hrvatskoj, na sve vozače i njihove budžete, rekao je Ćorić.

Potvrdio je i da Hrvatska neće graditi nuklearnu elektranu, ali će podržati proširenje nuklearke Krško odakle se naša zemlja snabdijeva električnom energijom.

-Republika Hrvatska na svom teritoriju nema namjeru ići u ulaganja po pitanju nuklearne energije izgradnjom bloka nuklearne elektrane. To nije naš smjer, naš smjer su obnovljivi izvori energije i njihova afirmacija u narednih 10 godina. Neovisno o tome mi smo svjesni činjenice i tu ne želimo biti licemjerni, Hrvatska danas dio svojih potreba zadovoljava iz Nuklearne elektrane Krško koje smo suvlasnici i to će tako trajato do 2043. godine. Slovenska strana nas je obavijestila o svojim namjerama. U konačnici bit ćemo uključeni u ovom okolišnom dijelu po pitanju izgradnje drugog bloka NE Krško i Republika Hrvatska odnosno HEP je jasno komunicirao svoju spremnost da sudjelujemo u financiranju odnosno u raspodjeli elektrčne energije iz tog drugog bloka, pojasnio je Ćorić.

Pročitajte i ovo

PROGNOZA

Nakon noćašnje kiše dolazi još kiše. Bit će i vjetrovito