Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Život ACCUWEATHER Podijeli

Ako je vjerovati Amerikancima, kiša u ožujku i travnju, a moguće i oluje

Do ožujka i travnja ostaje nam i ovaj vikend, a on bi trebao biti sunčan

Meteorološki servis AccuWeather objavio je  prognozu za proljeće za cijelu Europu. Najavljuju kako će se iznadprosječno toplo vrijeme nastaviti u većem dijelu Europe, ali i kako nas čekaju razdoblja ekstremnih vremenskih uvjeta i oluja.

Nakon zime koju nije obilježila dugotrajnija hladnoća, proljeće u Europi će nastaviti u istom tonu.

Dok se za cijeli kontinent predviđaju prosječne ili iznadprosječne temperature, najduža razdoblja topline osjetit će se od Pirinejskog poluotoka pa sve do Njemačke i južnih dijelova Ujedinjenog Kraljevstva, a u nekim zemljama moglo bi doći i do neugodne vrućine pred kraj proljeća. Tako bi na najtoplijim mjestima u Španjolskoj moglo već krajem svibnja ili početkom lipnja biti i do 38 stupnjeva. U Londonu će najviše temperature vjerojatno ići do 27 stupnjeva prije kraja svibnja.

Područje Balkana će imati normalne ili malo povišene količine oborina tijekom proljeća. Najkišovitiji dio proljeća bit će ožujak i početak travnja, kada će ovdje biti mnogo oluja koje će donijeti velike količine oborina i dovesti do mogućnosti poplava.

Kraljem proljeća, u svibnju, očekuje se mirnije i suho vrijeme s iznadprosječno visokim temperaturama od Italije pa do Rumunjske i Grčke, javlja AccuWeather.

foto: Ivica Pezić

Pročitajte i ovo

MIGRANTI U DEŽELI

Mještani kod Šentjerneja u Dolenjskoj otkrili kamp za migrante sa zalihama, ali i paracetamolom