Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Život GLAS GRAĐANA Podijeli

“Ako nemate svoj novac, sirotinja ste, sve smo izgubili, ne želimo i kunu”: Karlovčani potpisuju za referendum za hrvatsku valutu

Suverenisti: Uopće nije stvar jesmo li mi protivnici eura u pravu ili nismo, već se o tome mora pitati građane

Ako nemate svoj novac sirotinja ste, kažu među ostalim danas ispred karlovačkog Kauflanda neki od potpisnika zahtjeva za referendum za zaštitu hrvatske kune. 

Dio građana inicijativu Hrvatskih suverenista podržavaju i to uglavnom zato što misle da uvođenje eura našoj zemlji neće donijeti ništa dobroga.

Sve smo izgubili, ne želimo i našu kunu

-Vele da će sve poskupiti ako pređemo na euro; -Ako ode kuna, otišlo je sve. Ako nemate svoj novac ostajemo sirotinja, nemate ni državu; -Želim da zadržimo našu valutu jer sve smo izgubili, a tu našu kunu, za koju su se naši dragi broci borili i mi svi skupa, ne želim izgubiti, kažu građani za RM.

Inicijativom”Zaštitimo hrvatsku kunu” koju su prije nekoliko dana u Hrvatskoj pokrenuli Hrvatski suverenisti želi se vratiti moć odlučivanja narodu. Uvođenje eura, smatraju ne može biti odluka političkih elita.

Cilj je obvezu referenduma kad se radi o  promjeni hrvatske valute ugraditi u Ustav

Kako je pojasnio Ivan Krajcar na štandu kod Kauflanda u Karlovcu, potpisuje se peticija za izmjenu ustava kojom bi se o promjeni hrvatske valute uvijek odlučivalo referendumom.

-Ne bavimo se ovdje politikanstvom. Vidite i da smo na štandovima prelijepili stranačka obilježja. Uopće nije stvar jesmo li mi protivnici eura u pravu ili nismo. Ovo je pitanje bitno za budućnost i hrvatsku naciju, a to je da se mora pitati građane, naglašva Krajcar.

Da bi do promjene ustava došlo i referendum o kuni postao obavezan, suverenisti moraju prikupiti 369 tisuća potpisa građana. U Karlovcu se peticiju može potpisati ispred Kauflanda svakim danom od 9 do 13 sati do 7. studenog.

Pročitajte i ovo

AGLOMERACIJA U ZVIJEZDI

Sutra počinju prvi radovi i polaganje mimovoda u Haulikovoj i Samostanskoj te na Ruskom putu