Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Karlovac IZBORNA OBEĆANJA Podijeli

Ako ponovo bude gradonačelnik Karlovca, Mandić smanjuje prirez na 9%

Europskim novcem mijenjat će se lice Karlovca, najavio Mandić na predstavljanju izbornog programa HDZ-a za Karlovac

Ovo je trenutak koji ćemo iskoristiti da EU sredstvima promijenimo lice Karlovca nabolje, poručio je Damir Mandić, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika na predstavljaju programa za naredne četiri godine.

Glavne su mu odrednice gospodarstvo, demografija, pametni i zeleni grad, društveno – socijalna osjetljivost i ulaganje u Zvijezdu.

A najzvučnija je novo smanjivanje prireza.

– Umjesto sadašnjih 12 posto prirez će od 2022. godine biti 9 posto. Bit će smanjen i porez na potrošnju  s 3 na dva posto, što znači da će više novca ostati građanima, ali i ugostiteljima za ulaganja u poslovanje. Smanjenjem prireza prihod u gradskom proračunu smanjit će se za 4,5 milijuna kuna, a taj će se novac nadomjestiti intenzivnijim upravljanjem poslovnim procesima, kaže Mandić.

Nova škola i vrtić gradit će se na prostoru vojarne Luščić čime će sve škole moći u jednu smjenu, a svi predškolci, bez obzira na radni status roditelja, u vrtiće.

Za umirovljenike planiraju organiziranje integriranih centara i subvencije smještaja u domove. Među projektima su i uvođenje električnog javnog prijevoza, nastavak geotermalnog projekta, izgradnja drugog kolosjeka pruge Karlovac – H. Leskovac, novi čvor i treći trak autoceste prema Zagrebu, poslovna zona Selce te obnova Hrvatskog doma. I to su samo neki od projekata planiranih do 2025..

EU novac promijenit će lice Karlovca

Za većinu će biti povučena europska sredstva.

-Kad kažem da će europski nova promijeniti lice Karlovca onda tu mislim i na riješen problem javnog prijevoza, Hrvatskog doma o kojem dosta dugo pričamo. Uvjeren sam da ćemo i za četiri godine imati projekt Geoterme u radovima.

Kandidatkinja za Mandićevu zamjenicu Ivana Fočić najavila je uvođenje novih rješenja za upravljanje cijelim gradskim sustavom.

-To bi napravili objedinjavanjem postojećih poslovnih procesa s ciljem unaprijeđenja poboljšanja kvalitete usluga čime bi osigurali našim građanima da dođu na jedno mjesto i riješe sve svoje probleme, zahtjev i nedoumice, pojasnila je Fočić.

Podršku im je danas dala i kandidatkinja za županicu Martina Furdek Hajdin naglasivši kako iza njih stoje djela. A iako je na predstavljanju programa bio i nositelj liste za Gradsko vijeće Marin Svetić on će kandidate predstaviti kroz desetak dana.

Pročitajte i ovo

ZABAVA NA RIJECI

Ljeto na Mrežnici prepuno događanja: škola plivanja, supovi, i tradicionalni vaterpolo