Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Hrvatska ZA SVAKO DIJETE Podijeli

Aladrović dodijelio Mandiću ugovor “težak” 963 tisuće kuna za školske obroke u Karlovcu

Grad Karlovac, u partnerstvu sa 10 osnovnih škola kojima je osnivač nastavlja osiguravati jedan školski obrok dnevno za 958 učenika u trajanju od 10 mjeseci

Karlovačkom gradonačelniku Damiru Mandiću danas je ministar rada mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović uručio ugovor za projekt „Školski obrok za svako dijete“ u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova od gotovo 963 tisuće kuna.

Tako Grad Karlovac, u partnerstvu sa 10 osnovnih škola kojima je osnivač, i ove školske 2021.-2022. godine uspješno nastavlja provedbu projekta kojim će se osigurati jedan školski obrok dnevno za 958 učenika u trajanju od 10 mjeseci, odnosno do kraja školske godine.
Grad Karlovac ovaj projekt uspješno provodi već šestu godinu, a s ciljem osiguravanja redovite i kvalitetne prehrane djeci iz socijalno ugroženih obitelji.
S godinama je rastao i broj uključene djece u projekt, tako je 2016. bilo svega 216 djece, a od 2020. u projekt je uključen maksimalan broj od 960 djece.
Gradu Karlovcu je u ovih 5 godina uspješne provedbe projekta iz FEAD-a osigurano više od 3,5 milijuna kuna.
Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, osim Gradu Karlovcu, uručio je ukupno 28 ugovora predstavnicima gradova i županija u vrijednosti većoj od 22,5 milijuna kojima će osigurati školsku prehranu za djecu koja su u riziku od siromaštva.
Ugovore sufinancira Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u sklopu Poziva “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2021.-2022.”, a njime se pruža potpora postojećim nacionalnim programima subvencioniranja prehrane.

Pročitajte i ovo

FESTIVAL FOLKLORA

Folkloraši iz SAD-a, Brazila, Kolumbije i Mađarske dolaze u Karlovac od 3. do 9. srpnja