Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  21C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Ostaci nadgrobne ploče biskupa Luke Baratina pronađeni su u saniranju posljedica potresa u podu apside katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetih Stjepana i Ladislava i pripremi za hitne građevinske radove u samoj apsidi. Po pronalasku kamenih dijelova u katedralu su došli arheolozi iz Muzeja grada Zagreba na čelu s muzejskim savjetnikom Borisom Matićem koji su konstatirali da se radi o izuzetnom pronalasku jer se radi o ponajboljem djelu renesansne skulpture u kontinentalnoj Hrvatskoj. Riječ je o vrsnom primjeru renesansne skulpture u kontinentalnoj Hrvatskoj, a isklesana je od crvenoga mramora te prikazuje portret pokojnika s biskupskom mitrom pored kojega je položen biskupski štap. Zagrebački biskup Luka, u literaturi spominjan i kao Luka Kothrar ili Baratin, a u posljednje vrijeme Luka de Szeged, jedan je od nositelja razvoja renesansne umjetnosti na prostoru Zagrebačke nadbiskupije. Prije negoli ga je u travnju 1500. hrvatsko-ugarski kralj Vladislav II. imenovao zagrebačkim biskupom, bio je bosanski te čanadski biskup, istaknuta ličnost iz okoline dvora hrvatsko-ugarskoga kralja Matije Korvina, rizničar i kraljev tajnik. Pronađeni ostaci nadgrobne ploče biskupa Luke Baratina Četvero djece su bili starosti od 11 mjeseci do četiri godine, a šef policije William McManus rekao je da je miris ugljikovog dioksida bio toliko jak da su policajci ostali zaprepašteni dok su otvarali vrata Strava u Teksasu: Šesteročlana obitelj umrla u autu u vlastitoj garaži, bilo je čak četvero djece Grlić Radman je, međutim, napomenuo da ni sada hrvatska granica nije potpuno zatvorena za crnogorske državljane, ali se moraju poštovati određeni propisi... Grlić Radman: Hrvatska još nije otvorila granice s Crnom Gorom Sretni smo da ponovo započinjemo s aktivnostima, nakon cijelog ovog perioda. Na okupljanje reprezentacije pozvano je 19 igrača. Veselimo se treninzima, rekao je izbornik Barakuda Ivica Tucak... Barakude na pripremama: Čeka ih susret protiv Crne Gore...

Crna kronika KRAĐE Podijeli

Alkohol ukraden iz kioska, automobil iz dvorišta

U kiosk u G. Stolu i u dvorište obiteljske kuće u Vojniću lopovi su došli s 28. na 29. svibnja

Među sedam kaznenih djela koja su se od jučer dogodila u Karlovačkoj županiji su i provala u kiosk u Generalskom Stolu i krađa automobila u Vojniću.

Iz kiosk su ukradena razna alkoholna i bezalkoholna pića vrijedna više stotina kuna. Iz dvorišta u Voojniću lopovi su ukrali otključani Volkswagen i 46 -godišnjeg vlasnika oštetili za više od 9 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo

KRIV JE

U zatvoru zbog prometnih prekršaja: 61-godišnjak u Zvečaju pijan, u neregistriranom autu i s nevažećom vozačkom