Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Sport IZBOR NAJBOLJIH Podijeli

Andrea Pavlović i Tvrtko Vrcić najbolji sportaši Duge Rese u 2020. godini, Streljački klub Duga Resa najuspješnija udruga

Najuspješniji sportaš s invaliditetom u prošloj godini je Petar Mihalić iz Streljačkog kluba invalidnih osoba Duga Resa.

DUGA RESA – Stolnotenisačica Aquaestila Andrea Pavlović i strijelac Duge Rese Tvrtko Vrcić najbolji su sportaši Duge Rese u 2020. godini, a titula najuspješnije sportske udruge pripala je Streljačkom klubu Duga Resa.

‘Prvi reket’ Aquaestila, Andrea Pavlović, osvojila je svoj treći uzastopni naslov najbolje dugoreške sportašice. U prošloj se godini okitila titulom seniorske državne prvakinje u pojedinačnoj konkurenciji te broncom u paru, državne prvakinje u paru kod mlađih seniorki te doprvakinje pojedinačno, a vodila je i Aquaestil do naslova doprvaka Hrvatske. Nastupila je i na Europskom prvenstvu za igračice do 21 godine i u sve tri konkurencije došla do osmine finala. U izboru najboljih bila je bolja od Tee Trupković iz Taekwondo kluba Duga Resa i Marine Nikić iz Športske udruge Plavi zmaj.

Tvrtko Vrcić uzeo je svoj prvi naslov najboljeg sportaša grada na Mrežnici, naslijedivši na tronu svog klupskog kolegu Brinskog. U prošloj godini na državnim prvenstvima osvojio je zlato u seniorskoj, zlato, srebro i broncu u mlađeseniorskoj, tri srebra u juniorskoj, dva zlata, dva srebra i broncu u mlađejuniorskoj konkurenciji pojedinačno te tri zlata i dva srebra ekipno, 1. mjesto s ekipom Duge Rese u Ligi Hrvatske u gađanju serijskom zračnom puškom i 3. mjesto u Prvoj A hrvatskoj ligi po ISSF programu. Iza njega u ovom izboru bili su Marko Belavić iz Nogometnog kluba Duga Resa 1929 te Antonio Špehar (Košarkaški klub Duga Resa) i Dominik Aršulić (Taekwondo klub Duga Resa).

Primat najuspješnije sportske udruga grada u 2020. godini preuzeo je Streljački klub Duga Resa, prekinuvši trogodišnju vladavinu Stolnoteniskog kluba Aquaestil, koji je bio drugoplasirani u poretku. Dugoreški strijelci u prošloj su godini ostvarili zaista respektabilne rezultate, a u osvajanju naslova malo im je pripomoglo i to što je u pandemijskoj godini ipak održano više državnih natjecanja u streljaštvu nego stolnom tenisu.  Treće mjesto podijelili su Nogometni klub Duga Resa 1929 i Stolnoteniski klub Duga Resa.

Najboljim sportašem s invaliditetom proglašen je Petar Mihalić iz Streljačkog kluba invalidnih osoba Duga Resa, a priznanja za jubileje u 2020. godini dobili su Nogometni klub Mrežnica (60 godina rada) i Taekwondo klub Duga Resa (40 godina rada).

Odluku o izboru najboljih donio je Izvršni odbor Športske zajednice Duga Resa na sjednici održanoj 4. siječnja, a zbog pandemije koronavirusa i manjeg broja natjecanja odlučeno je i da će za 2020. godinu biti proglašeni najbolji samo u kategorijama sportašica, sportaša, udruga i sportaša s invaliditetom. Svečanost dodjele nagrada održana je u Gradskoj vijećnici.

Pročitajte i ovo

KOŠARKA

Šanac otvorio proljetni dio sezone vrlo uvjerljivom domaćom pobjedom nad posljednjeplasiranim Rudarom