Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Život PRAVOMOĆNA PRESUDA Podijeli

Andrijaševićev otkaz nezakonit: Hrvatske šume ga moraju vratiti na mjesto voditelja ispostave

Vjerojatno se vraća na radno mjesto jer želi pokazati mladim ljudima: “Da se isplati boriti”

Otkaz koji je prije godinu dana dobio bivši voditelj ispostave Hrvatskih šuma u Karlovcu Davorin Andrijašević je nezakonit. Pravomoćna je to, drugostupanjska presuda Županijskog suda u Bjelovaru kojom je potvrđena  prvostupanjska donesena na Općinskom sudu u Karlovcu.

Hrvatske šume Andrijaševića moraju vratiti na posao voditelja ispostave, isplatiti mu sve neiplaćene plaće i platiti sudske troškove.

– Otkaz sam dobio prije godinu dana iz kako mi je rečeno”organizacijskih razloga, radi poboljšanja poslovanja podružnice”. To je smiješno jer kad sam bio voditelj, zadnje dvije godine mandata, prvi put nakon 15 godina podružnica je poslovala pozitivno. Tako da otkaz je iz čisto političkih razloga, kaže Andrijašević.

Zajedno sa smjenom s mjesta voditelja Andrijaševiću je ponuđeno radno mjesto niže od onog s kojeg je došao na rukovodeću poziciju. Prihvatio je, ali vrlo brzo je iz firme otišao. Sada je kaže privatni poduzetnik.

Od pravomoćnosti presude tj. od kraja rujna Hrvatske šume su u roku od osam dana trebale vratiti Andrijaševića na posao. No, to se nije dogodilo pa sada teče novi rok od 60 dana za dogovor.

– Ako ga ne bude onda se ovršnim postupkom vraćam na radno mjesto, kaže Andrijašević.

Na pitanje želi li se vratiti na mjesto voditelja karlovačke ispostave Hrvatskih šuma odgovara.

– Vjerojatno da, više zato da pokažem mladim ljudima da se isplati boriti, da nekad pravda i pravo jesu na istoj strani kao u ovom mom slučaju, kao primjer mladim ljudima da se ne daju zastrašiti nekim podkapacitiranim ljudima iz politike, nego da se bore, zaključio je Andrijašević.

Pročitajte i ovo

JOŠ PRIVREMENI

HDZ uvjerljivo dobio izbore, SDP-ova koalicija doživjela potop