Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Život Podijeli

Antifašistima zapeli za oko grafiti na Turnju: Namjerno su osvanuli ispred škole, nije slučajno osvanuo ni AZOV, HOS nije bio hrvatska vojska…

Iz Udruge Antifašista povezali niz događaja

Udruzi antifašista u Karlovcu zapeli su za oko obojani grafiti preko kutija na karlovačkom Turnju, na kojima s jedne strane piše HOS, a s druge strane AZOV.

Tvrde da su “fašistički simboli smišljeno osvanuli ispred škole kako bi se mlade zbunilo dovelo u situaciju da su poruke napisane, nešto dobro, poželjno i nešto što se treba njegovati”

Onda su se vratili i na Thompsonov koncert u Karlovcu:

Karlovac je na žalost još jednom svjedočio primjeru , kada država ne sankcionira ustaške uzvike i znakovlje, postaje dio zabrinjavajućeg i poraznog trenda koji se , uostalom može vidjeti i na svakom koncertu M.P. poznatog kao Thompson, pa i na onom karlovačkom, kada mladi tinejdžerskog uzrasta spremno pjevaju i uzvikuju parlole, u prilog propalom fašističkom režimu. To proizlazi zbog tolerantnog društvenog ozračja, te nekažnjavanju onih koje takve simbole otvoreno propagiraju.  Na svakom državnom događaju redovno gledamo skandalozne slike i grafite s ustaškim obilježjima, pri čemu se slavi zločinački režim koji je odgovoran za najgore zločine protiv čovječnosti u povijesti. Duboko je zabrinjavajuća činjenica da nogometni navijači na sportskim stadionima podržavaju svjesno ili možda podsvjesno ksenofobičnu, rasistilku ideologiju koju predstavlja pozdrav“ za dom spremni“, te pritom veličaju ustaše i sve što oni predstavljaju..

Uz ovakve primjere nije ni čudo da su mladi ljudi u najosjetljivijim godinama podložni  ideologiziranju simbola Pavelićeve NDH.

Treba znati da nije bilo partizana, Hrvatska kakva je danas,ne bi imala svoje gradove, Rijeku, Pulu, Zadar, kao ni otoke. Hrvatski pokret otpora je svakako bio najveći.

Nije slučajno osvanuo i grafit AZOV, uz ustaške simbole, povezujući tu ultrancionalističku bojnu,sa  propalom ideologijom ustaškog režima. Činjenica da je AZOV godinama održava kontakte s desničarskom ekstremističkom scenom u inozemstvu i da u svom znakovlju ima kukasti križ, što simbolizira nacističku Njemačku, a saveznici su joj bili ustaše.

Komisija koju je premijer formirao stvorila je problem i na mala vrata otvorila da se koristi ZDS. Nisu istražili povijesno što je HOS bio, jer da jesu shvatili bi, kao Franjo Tuđman, da je HOS bio i ostao opasnost za Hrvatsku. Hos nije bio Hrvatska vojska.

Sve je u rukama Vlade i mogu vrlo elegantno sve riješiti, a da li hoće, to je pitanje.

S obzirom da je u blizini grafita i kamera, sasvim je sigurno, da se mogu pronaći njihovi crtači. Vjerujem da će biti pronađeni i primjereno kažnjeni  sa 10.000,00 e, kao u Austriji ili Njemačkoj. Kada bi se to desilo, ustaše bi u Hrvatskoj nestale, kaže u svom dopisu predsjednik Udruge antifašista Miroslav Delić.

 

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Matija Furač podnio ostavku na mjesto predsjednika Karlovca 1919