Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Sport MAČEVANJE Podijeli

Antonio Gojak 25., a Anton Mravunac 38. na Svjetskom U-23 kupu u Brnu

Na 21. Rapir kupu u Zagrebu Lara Fabac osvojila zlato i srebro, a Elena Jakšić i Jakov Božić srebra.

Članovi Mačevalačkog kluba Karlovac Antonio Gojak i Anton Mravunac osvojili su 25. i 38. mjesto na Svjetskom U-23 kupu u češkom Brnu, a mlađi borci karlovačkog kluba osvojili su zlato i tri srebra na 21. Rapir kupu u Zagrebu.

Gojak i Mravunac nastupili su u Češkoj u sastavu hrvatske seniorske floret reprezentacije i sa 17 godina bili među najmlađim borcima na turniru. Sudjelovalo je 60 boraca iz 17 država. Gojak je ubilježio četiri pobjede i na koncu zauzeo vrlo dobro 25. mjesto, dok je Mravunac bio 38. Na svjetskoj U-23 rang-listi Gojak je trenutno 74., a Mravunac drži 184. poziciju u konkurenciji 557 boraca.

Mlađi članovi kluba nastupili su u Zagrebu na 21. Rapir kupu. S jednom zlatnom i tri srebrne medalje bili su među najuspješnijima u ukupnom poretku. Nastupili su borci iz Italije, Mađarske, Austrije, Bugarske, Slovenije, Srbije i Hrvatske, a u prosjeku je po jednoj disciplini bilo 20 natjecatelja. Zlatno odličje izborila je Lara Fabac, koja je floretu za djevojčice do 14 godina ostvarila svih 9 pobjeda. Fabac je osvojila i srebro u maču za djevojčice do 14 godina nakon tijesnog 15:13 poraza u finalu, a preostala dva srebra uzeli su Elena Jakšić u floretu za kadetkinje sa sedam pobjeda i porazom, te Jakov Božić u floretu za dječake do 10 godina.

Pročitajte i ovo

TAEKWONDO

Oscar Kovačić iz karlovačke Prane zlatni na 42. Belgian Openu u Lommelu