Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Sport MAČEVANJE Podijeli

Antonio Gojak osvojio 53. mjesto na Svjetskom seniorskom kupu u Bratislavi

Nastupio je i mladi karlovački borac Luka Bublić, koji nije uspio upisati niti jednu pobjedu, no u dvije je borbe pružio odličan otpor.

Antonio Gojak, član Mačevalačkog kluba Karlovac, osvojio je 53. mjesto u floretu u sastavu hrvatske reprezentacije na Svjetskom seniorskom kupu održanom u Bratislavi, glavnom gradu Slovačke.

U spomenutoj disciplini za medalje se borilo 97 boraca iz 20 država sa četiriju kontinenata, a Gojak je u grupnoj fazi natjecanja upisao po tri pobjede i poraza. Bio je bolji od predstavnika Mađarske, Poljske i Češke, dok je protiv boraca iz Turske i Ukrajine ubilježio dva tijesna poraza rezultatom 5:4 te još jedan od predstavnika Italije. Izravno je ušao među 64 najbolja borca, no u borbi za plasman u šesnaestinu finala poražen je rezultatom 15:8 od britanskog borca te natjecanje okončao na 53. mjestu.

U Bratislavi je nastupio i Luka Bublić, mladi član karlovačkog kluba, kojemu je ovo, kao trenutno najboljem kadetu Hrvatske, bio prvi nastup na velikom seniorskom natjecanju. Iako je turnir završio bez ostvarene pobjede, u dvije borbe bio je vrlo blizu slavlja, izgubivši 5:4 i 5:3.

Zlatnu medalju u floretu na kraju je osvojio hrvatski reprezentativac Petar Fileš, ostvarivši 12 uzastopnih pobjeda. Krešimir Profozić, trener karlovačkog kluba, bio je u Slovačkoj u svojstvu trenera floret reprezentacije.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

TAEKWONDO

Oscar Kovačić iz karlovačke Prane zlatni na 42. Belgian Openu u Lommelu