Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Sport MAČEVANJE Podijeli

Antonio Gojak zauzeo 83. mjesto na Svjetskom juniorskom kupu u talijanskim Udinama

Karlovački borac u skupini je ubilježio po tri pobjede i poraza, a u borbi za ulazak među 64 najbolja izgubio je od predstavnika Rusije, koji je kasnije uzeo broncu.

Antonio Gojak, član Mačevalačkog kluba Karlovac, osvojio je 83. mjesto u sastavu hrvatske juniorske reprezentacije na Svjetskom juniorskom kupu u floretu u talijanskim Udinama.

Gojak je gotovo dva mjeseca pauzirao zbog bolesti i treninzima se vratio prije tjedan dana pa je osvojeno 83. mjesto u konkurenciji 180 boraca iz 34 zemlje dobar rezultat. U skupini je upisao pobjede nad reprezentativcima Austrije (5:0), Ukrajine (5:2) i Egipta (5:2) te poraze od predstavnika Mađarske (5:4), Izraela (5:2) i Italije (5:2). U dvoboju protiv talijanskog predstavnika naš je tabor bio izrazito nezadovoljan suđenjem i analizom borbe utvrdio da je Gojak bio oštećen sudačkim odlukama. U prvom eliminacijskom kolu bio je slobodan, a onda je u borbi za ulazak među 64 najbolja borca pružio nešto slabiju partiju i upisao poraz od predstavnika Rusije (15:6), koji je kasnije uzeo broncu.

Anton Mravunac nije uspio proći grupnu fazu natjecanja, a kao razloge njegovog slabijeg rezultata u reprezentativnom taboru naveli su nedostatak sreće i iznimno loše domaćinsko suđenje.

S hrvatskom juniorskom reprezentacijom na natjecanju je, kao glavni trener, bio i trener karlovačkog kluba Krešimir Profozić.

Pročitajte i ovo

TAEKWONDO

Oscar Kovačić iz karlovačke Prane zlatni na 42. Belgian Openu u Lommelu