Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Sport MAČEVANJE Podijeli

Antonio Gojak zauzeo 93. mjesto na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Kini

Mladi Karlovčanin je u vrlo jakoj konkurenciji ubilježio tri pobjede, a u borbi za plasman među 64 najbolja poražen je od iskusnijeg predstavnika Kine.

Antonio Gojak, član Mačevalačkog kluba Karlovac, zauzeo je 93. mjesto na Svjetskom seniorskom prvenstvu u kineskom Wuxiu.

Sedamnaestogodišnji Karlovčanin, koji još dvije godine može nastupati u juniorskoj konkurenciji, pokazao je svoj neosporni talent i u vrlo jakoj konkurenciji 137 boraca iz 60 zemalja upisao tri pobjede. Uvjerljive pobjede nad reprezentativcima Iraka i Australije osigurale su mu prolazak skupine, a u prvoj eliminacijskoj borbi, za ulazak među 96 najboljih, bio je bolji od predstavnika Kanade rezultatom 15:14. U borbi za plasman među 64 najbolja borca poražen je od puno iskusnijeg reprezentativca Kine.

Ostvarenim rezultatom Gojak će ubilježiti veliki napredak na svjetskoj seniorskoj rang-listi. S trenutnog 521. mjesta trebao bi skočiti među 250 najboljih u konkurenciji 900 boraca.

Uoči Svjetskog prvenstva Gojak je boravio u desetodnevnom pripremnom kampu u Kini, a na poziv Svjetske mačevalačke federacije, koja mu je platila sve troškove puta i smještaja.

Pročitajte i ovo

TAEKWONDO

Oscar Kovačić iz karlovačke Prane zlatni na 42. Belgian Openu u Lommelu