Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac ANTUNOVO Podijeli

Antunovo cijeli dan u karlovačkoj Zvijezdi

Sajam svetog Antuna i Smotra učeničkih zadruga, ali i brojne radionice održavaju se od 9 do 20:30 sati. Blagoslov djece i ljiljana u 17, procesija u 18:30

Na karlovačkom Starom placu u Zvijezdi cijeli dan se slavi Antunovo – blagdan sv. Antuna.

Organiziran je Sajam svetog Antuna koji traje od 9 do 20:30 sati, a bit će od 9 do 14 sati održana i Županijska smotra učeničkih zadruga Karlovačke županije.

Na sajmu će se moći kupiti proizvodi lokalnih OPG-ova: licitari, gvirc, prirodni sokovi, jagode, proizvodi od aronije, lavande i slično. Na smotri pak bit će predstavljeno čak 16 učeničkih zadruga.

Tijekom dana održavat će se radionice izrade starih razglednica, radionica izrade obiteljskog stabla u dvorištu Franjevačkog samostana, a svoj rad popodne će predstaviti i Dom sv. Antun. U 10 sati počinje obilazak crkve, samostana i Franjevačkog muzeja u pratnji vodiča. Jedinstvena je to prilika zaviriti u zidine građevine čija povijest traje skoro koliko je i Zvijezde.

U crkvu semože i na mise koje su u u 8 i 9 prijepodne. Popodne je misa s dječjim programom “Djeca pjevaju sv. Anti” te blagoslov djece i ljiljana od 17 sati. Glavna svečana misa je u 18:30 sa svečanom procesijom. Kao i šest desetljeća prije kip sv. Antuna ulicama karlovačke Zvijezde ponijet će vatrogasci.

Oko 20 sati na trgu će nastupati plesači i tamburaši KUD-a Turanj.

Pročitajte i ovo

IZMJERE

Katastarska izmjera za G.i D. Mekušje, D.Pokupje, Mahično, V.Jelsu i Zagrad, a ponedjeljak počinju tribine za građane