Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Život BLAGDAN POPULARNOG SVECA Podijeli

Antunovo u Zvijezdi:Danas svete mise, blagoslov djece i ljiljana, procesija, ali i Sajam sv. Antuna

Brojna događanja za blagdan popularnog sveca

Današnji blagdan svetog Antuna Padovanskog, sveca cijelog svijeta, zaštitnika djece i mladih, bračnih parova, ali i zaštitnika karlovačke Zvijezde bit će svečano proslavljen upravo u središtu grada i te iste Zvijezde. Misnim slavljima i procesijom, ali i kroz Sajam svetog Antuna bit će obilježen današnji 13. lipnja, blagdan ovog sveca.

Crkva Presvetog Trojstva bit će središte vjernika, a a svete mise su u 8, 9, 17 i 18:30 sati, a u 17:00 sati je dječja misa s blagoslovom djece i ljiljana koji se mogu nabaviti ispred crkve. Večernja sveta misa je u 18:30 sati, predvodi je don Damir Stojić, a poslije nje bit će svečana procesija s kipom sv. Antuna Padovanskog.
-Svi imamo svoje potrebe, a sveti nas Antun rado zagovara, dođimo i zajedno molimo, poručuju franjevci.

U suradnji s Turističkom zajednicom Karlovca ove godine franjevci organiziraju i Sajam svetog Antuna u karlovačkoj Zvijezdi.Tamo će se moći kupiti proizvodi lokalnih OPG-ova, kupiti licitari, ali i gvirc, razgledati rukotvorine učeničkih zadruga, a osmišljene su i brojne radionice za djecu koje su osmislili Muzej grada, Knjižnica, Knjiguljica i Društvo naša djeca.

Nakon današnje procesije uslijedit će program triju folklornih društava: KUD-a Matija Gubec, KUD-a Sv. Ana Vučjak te KUD-a Sv. Antun Zadobarje.
Isto tako na današnji blagdan svetog Antuna franjevci od 9 do 12 te od 16 do 20 sati otvaranju donji dio samostana gdje će biti izložba slika, a bit će otvoren i Franjevački muzej uz mogućnost stručnog vodstva.

Pročitajte i ovo

OČEKIVANO

“Borovo” u Dugoj Resi zatvorilo vrata zbog dugogodišnje neisplativosti