Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Sport NOGOMET Podijeli

Apel NK Duga Resa 1929 Gradskoj upravi: Pronađite tim koji će voditi klub u narednom razdoblju

Aktualna Uprava najavila je odlazak s čela kluba na kraju polusezone.

DUGA RESA – Aktualno vodstvo Nogometnog kluba Duga Resa 1929 najavilo je svoj odlazak sa čela kluba na završetku polusezone, a kako među članovima skupštine nije uspjelo pronaći osobe zainteresirane za vođenje kluba u narednom mandatu, uputilo je apel gradskoj upravi i građanima.

Priopćenje, koje potpisuje aktualni predsjednik kluba Dražen Palajsa, donosimo u cjelosti.

Sadašnja uprava kluba pod mojim vođenjem donijela je odluku da po završetku natjecateljske polusezone krajem studenog 2018. odstupa sa svojih pozicija te se njeni članovi uglavnom ne planiraju ponovno angažirati u radu kluba. Iako smo pokušali unutar naših članova (članova skupštine) pronaći osobe koje bi preuzele upravljanje klubom u narednom četverogodišnjem mandatu, u tome nismo uspjeli.

Kada smo 2014. godine preuzeli četverogodišnji mandat zatekli smo iznimno derutno stanje infrastrukture, financijsku neodrživost, iznimno visoke režijske troškove i polagano gašanje određenih selekcija kluba (ugašeni juniori kluba). Snimili smo situaciju i zacrtali ciljeve koje smo kasnije ugradili i u strateški plan razvoja infrastrukture, nogometnog sporta i opremanja kluba, a u nadi da će isti participirati kod izrade dugoročnog plana razvoja sporta u Gradu Dugoj Resi.

Osobnim smo angažmanom, uz pomoć Grada i Županije te NSKŽ-a, pokrenuli niz akcija na uređenju sportske infrastrukture i opremanja kluba. Svlačionice, koje su zbog svog derutnog stanja i opasnosti od električnog udara bile opasne za korištenje, bile su prve u redu za sanaciju, kako bi sva djeca i mladi iste mogli sigurno koristiti. Promjenjeno je krovište svlačionica, uređeni su interijeri, promjenjene keramičke pločice, sanirane električne istalacije i dr. Kasnije u nizu akcija uređeno je pomoćno igralište (travnjak, nove kućice, nova ograda, zaštitne mreže i reflektorska rasvjeta), glavno igralište (zapadna tribina s pratećim prostorima, žičana ograda, fasada i garaža, ured i dr.). Nabavljena je nova kosilica, trimeri, mašine za pranje rublja, sušilice, bojleri, računala i pisači te dr. Stabilizirane su financije na način da je utvrđen stalan i pravovremen priljev novaca na prihodovnoj strani proračuna, a rashodovna je strana stavljena u okvire koje je uvjetovala prihodovna strana. Značajno su smanjeni režijski troškovi na koje smo zajedničkim odgovornim ponašanjem i korištenjem resursa mogli utjecati. Istovremeno smo iznimno aktivno radili na opremanju kluba sportskom opremom i rekvizitima koje smo nabavljali putem raznih natječaja i donacija, ali i kupnjom koliko su nam to financije dozvoljavale. Skupili smo ozbiljan trenerski kadar i krenuli u podizanje sportskih rezultata.
Ponovno smo aktivirali juniorsku selekciju, ali i uveli u rad selekciju karlića te smo u natjecanjima nastupali sa ukupno sedam natjecateljskih selekcija.

Ubrzo su došli i vidljivi sportski rezultati. Seniorska ekipa osvojila je Kup za područje Nogometnog saveza Karlovačke županije pobjedom nad četvtoligašem Ogulinom, a kasnije je pobijeđena i trećeligaška ekipa Slavonije iz Požege te je ostvaren plasman u 1. kolo Kupa HNS-a i utakmica s HNK Osijek. Istovremeno je trajala priprema za prvenstvenu sezonu u kojoj ćemo do samog kraja konkurirati za naslov prvaka. Usporedno sa time mlađe su selekcije marljivo radile i postizale vrlo zapažene rezultate, a samo je NK Karlovac 1919 uspjevao biti bolji od naših selekcija.

Nažalost sve je to došlo vrlo brzo i nije iskazana spremnost da se dodatno financijski pomogne klubu kako bi se stvorili preduvjeti za plasman u viši rang natjecanja za seniorsku, ali i za ekipe podmlatka. Kako su i igrači bili svjesni da klub neće biti u stanju stvoriti preduvjete za plasman u viši rang, krenuo je egzodus igrača prema klubovima koji su obećavali takav status. Nažalost to nije bio slučaj samo za seniorsku ekipu, već su djeca mlađih uzrasta masovno počela napuštati klub i odlaziti u klubove koji su financijski ‘mogli podnijeti’ viši rang natjecanja. Moramo napomenuti da smo morali uložiti dodatne napore kako bi popunili selekcije kluba i osigurali uvjete za nastavak natjecanja i u ovom rangu u kojem se klub trenutno natječe.

Trenutno su svi angažirani treneri osposobljeni za rad i posjeduju trenerske licence. Financije kluba su stabilne i klub uspješno podmiruje sve režijske i troškove koji proizlaze iz sportske pripreme i natjecanja u 1. ŽNL NSKŽ.

Iznimno nam je žao što nismo uspjeli iskoristiti sportski uspjeh kluba i nastali zamah, kako bi isti podigli u viši rang natjecanja, čime bi djeci i mladima iz našeg kraja mogli ponuditi bolji i kvalitetniji sportski razvoj. Zbog nedostatka ambicija kluba koje su ograničene financijskom situacijom trenutno je prisutno i veliko nezadovoljstvo roditelja bez kojih klub niti u ovom rangu natjecanja ne može funkcionirati.  Uprava kluba je pokušala sve kako bi osigurala prosperitet i sportski razvoj kluba, ali je nažalost u svojim nastojanjima ostala usamljena što zbog nezainteresiranosti drugih aktera što zbog situacije koja trenutno opterećuje sport u RH.

Apeliramo na gradsku upravu i njena tijela zadužena za sport da iznađu rješenja te da nakon odlaska dosadašnje uprave pronađu tim koji će u daljnjem periodu voditi klub. Ove je godine obilježena 100. obljetnica nogometne igre u gradu Dugoj Resi, a iduće godine klub će proslaviti svoj 90. rođendan. Bilo bi iznimna šteta da se takva tradicija ugasi baš uoči 90. rođendana.

Apeliramo i na eventualno zainteresirane građane grada Duge Rese da preuzmu odgovornost i upravljanje klubom u sljedećem četverogodišnjem mandatu.

Žao mi je što ova uprava sa mnom na čelu nije uspjela ostvariti sve zacrtane ciljeve, ali u ovim uvjetima više nije moguć nastavak našeg rada i upravljanja klubom. Nadamo se da će se do kraja studenog iznaći rješenja koja će biti prihvatljiva za klub i omogućiti nastavak njegova rada, a mi ćemo ubuduće biti ‘njihovi najvjerniji navijači’.

Pročitajte i ovo

STOLNI TENIS

Aquaestil otvorio nastup u Europskom kupu uvjerljivom pobjedom nad portugalskim Uniaom Sebastianenseom