Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Sport STOLNI TENIS Podijeli

Aquaestil drugi nositelj ETTU kupa; dolaze dvije Korejke i mlada Amerikanka

Andrea Pavlović i Han Xue Vukelja ostaju, Marta Vukelić vraćena iz Pule s posudbe, a odlaze Ivana Tubikanec i Leona Šantek.

DUGA RESA – Stolnotenisačice Aquaestila, aktualne doprvakinje Hrvatske, postavljene su za druge nositeljice europskog ETTU kupa, a ekipa je značajno pojačana za novu sezonu.

Nakon duljeg vremena, u dugoreškom su klubu odlučili iskoračiti i na europsku scenu i prijavili su ekipu za nastup u ETTU kupu. Kao 14. klub na europskoj rang-listi, postavljeni su za drugog nositelja spomenutog europskog natjecanja, a u ekipu stižu tri inozemne igračice.

– U klubu ostaju naše ponajbolje mlade igračice i reprezentativke Andrea Pavlović i Marta Vukelić, koju smo vratili iz Pule s posudbe. Ivana Tubikanec i Leona Šantek završile su srednju školu, odlaze iz Duge Rese i više neće igrati kod nas. Unatoč nekoliko ponuda iz inozemstva, ostala je i Han Xue Vukelja, koja će, nakon prinove u obitelji, u novoj sezoni moći puno više trenirati. Prioritet nam je napredak naših mladih igračica i glavna ideja je otvoriti jaki trening centar s vrhunskim uvjetima za rad. Dovodimo nekoliko stranih igračica koje će nastupati za klub, ali i biti na dispoziciji za trening. Iz Koreje dolaze Yoo Eunchong, trenutno 71. igračica svjetske rang-liste, te Kim Eunji, 315. igračica svijeta, koja ima dugogodišnje iskustvo igranja u korejskim ligama. Početak je to ozbiljne suradnje s Korejcima, koja će uključivati i odlaske naših igračica kod njih na treninge i turnire, ali i gospodarsku suradnju, obzirom su u priču uključeni i neki korejski sponzori – kazao je trener Nikica Vukelja.

Najbolja mlada američka igračica Amy Wang, trenutno 20. juniorka na svjetskoj rang-listi, već je prošle sezone trenirala u klubu pa je potpisivanje ugovora bio logični slijed događaja. Na treninge u klub trebale bi stići i Archana Kamath, najbolja mlada indijska igračica, te Huang Yu-Yie iz Kineskog Tajpeha, treća kadetkinja sa svjetske rang-liste.

Vukelja: Prioritet nam je razvoj naših mladih igračica, a ne osvajanje naslova

Klub je u pregovorima s indijskom tvrtkom STAG i, ostvari li se ta suradnja, Aquaestil bi mogao postati europski trening centar indijske reprezentacije. Trening grupi pridružit će se i Dugorešanka Ivana Malobabić, igračica Varaždina, a klub je otvoren za suradnju sa svim ostalim najboljim hrvatskim igračicama.

Na pitanje planiraju li sljedeće sezone u Superligi ugroziti dominaciju zagrebačkog Dr. Časla, Vukelja odgovara:

– Svakako smo jači nego lani i imamo ekipu za finale doigravanja. Međutim, ponavljam, prioritet nam je razvoj naših mladih igračica, a ne toliko osvajanje naslova prvakinja Hrvatske. No, ukaže li se prilika, naravno da ćemo je nastojati iskoristiti.

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Vojnić ’95 u prijateljskom dvoboju u Zvečaju nadigrao županijskog ligaša Mrežnicu