Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac 5. ROĐENDAN Podijeli

Aquatika danas časti besplatnim ulazom u akvarij

Rođendansko slavlje ovaj vikend se ne propušta, program u akvariju, na Avarijskom trgu i šetnici uz Koranu

Točno na današnji dan 2016. godine u Karlovcu je svečano otvoren Slatkovodni akvarij Aquatika. Rođendan ove, prve velike karlovačke turističke atrakcije izgrađene milijunima eura iz Europske unije, slavi se od prošlog tjedna, a slavlje vrhunac ima ovaj cijeli vikend.

Tako je danas ulaz u Aquatiku svima besplatan, sutra i u nedjelju ulaznica je 50 % jeftinija.

Ova peta godišnjica međutim znači i da je završilo provođenje projekta kojim je iz Europske unije povučen novac za izgradnju akvarija, ali i provođenje petogodišnjih aktivnosti.

-Glavni ciljevi projekta bili su stvoriti jedinstvenu turističku atrakciju koja će razvijati turizam u Karlovcu i Karlovačkoj županiji. Možemo reći da smo u tome stvarno i uspjeli. Aquatiku je u ovih pet godina posjetilo oko 320 tisuća posjetitelja što je za Karlovac, kao turističku destinaciju u kontinentalnoj Hrvatskoj iznimno visoka brojka. Ni u samom projektu nismo očekivali toliko posjetitelja, naglasila je ravnateljica Margarita Maruškić Kulaš.

S proračunom od oko 5 milijuna kuna od čega dio sredstava ide iz gradskog proračuna, Aquatika je osigurala samoodrživost. Grad Karlovac je do sad, a i ubuduće će sufinancirati rad ustanove jer nove će planove trebati realizirati.
-Iz Aquatike stalno dolaze neke nove ideje. U suradnji s gradskom upravom mislim da element novog Urbanističkog plana uređenja ŠRC-a Korana će otvoriti nove mogućnosti za ovaj prostor, ali i za onaj dio koji je vezan uz neke nove moguće turističke atrakcije grada Karlovca. Aquatika planira izgradnju vidikovca, imamo šetnicu i tu imamo priču koja definitivno donosi dodanu vrijednost u naš grad, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Svi koji žele znati više o podvodnom svijetu riječnih riba, ali i dogodovštinama u akvariju, posjet Aquatici ne bi trebali propustiti.

-U radu ustanove bilo je brojnih, izuzetno šaljivih događaja. Imali smo u početku situacije gdje su u isto vrijeme došli zaposlenici, ribe i posjetitelji i o tome ćemo jednog dana napisati zajednički autorski rad, svi ovdje koji radimo, otkrila je ravnateljica. A zaposleno je 15 djelatnika od kojih su većina zaposleni od prvoga dana.

Program proslave pete godišnjice Aquatike se održava i na Akvarijskom trgu i “Rijeci budućnosti” – šetnici uz Koranu. Posebno za najmlađe, bit će raznih edukativnih radionica i predavanja te vođenih šetnji uz Koranu, predstava, eko kviz i hologrami.
Glavno predavanje pod nazivom „5 do 12“ o klimatskim promjenama održat će sutra u 11:55 sati Zoran Vakula.

Istaknuti hrvatski meteorolog govorit će o važnosti meteorologije u današnjem svijetu te problematici klimatskih promjena i globalnog zatopljenja. Oni koji ipak ne mogu do Aquatike i Karlovca, u akvarij mogu virtualno zaviriti. Sve mogu pronaći na službenom webu.

Pročitajte i ovo

OD 17. DO 31.12.

Domaće glazbene snage, ali i Neno Belan, Dino Dvornik Tribute Band na Adventu u Karlovcu