Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Život PREVARENI Podijeli

Aquatika, Ivanina kuća bajke i Baraćeve špilje među prevarenima od organizatora prve turističke biznis burze u Hrvatskoj

Zajedno su uplatili ukupno 15.000 kuna za jedan štand. Tražit će povrat novca

Javna ustanova Slatkovodni akvarij Aquatika iz Karlovca, Baraćeve špilje iz Rakovice i Ivanina kuća bajke iz Ogulina jedni su od mnogobrojnih koji su platili za sudjelovanje na sajmu Central European Tourism Summit Zagreb (CETS) koji se trebao održati u prosincu.

Kako danas pišu mediji, organizatori britanski bračni par s tvrtkom iz španjolske Malage, održavanje sajma su u prosincu odgodili za svibanj međutim čini se da ga ni tada neće biti. Organizatori su nestali s 45 tisuća eura, a nestala je i web-stranica sajma.

Među prevarenima su Turistička zajednica Grada Zagreba, Hrvatska turistička zajednicu, Hrvatska gospodarska komora, neke županijske turističke zajednice, kompanije i turističke agencije, sponzori i izlagači.

Iz Karlovačke županije novac za sudjelovanje su dali i Aquatika, Baraćeve špilje i Ivanina kuća bajke za zajedničku prezentaciju, potvrdila je Radio Mrežnici ravnateljica Javne ustanove Margarita Maruškić Kulaš. Ukupno su uplatili 15.000 kuna za jedan štand.

-Za taj sajam smo saznali putem naših redovnih aktivnosti i u suradnji s Turističkom zajednicom Karlovačke županije. Dobili smo od njih preporuku za sudjelovanje na sajmu koju su oni dobili za slanje dionicima na području Karlovačke županije s preporukom centrale Hrvatske turističke zajednice. Vrlo rado smo se uključili zajedno s kolegama iz Ivanine kuće bajke i Baraćevih špilja kao ustanovama s kojima smo se počeli zajedno promovirati. Dogovorili smo se za zajednički nastup na štandu, podijelili trošak štanda koji je trebalo uplatiti i na žalost sajam je odgođen. Mi smo konkretno uplatili trošak od 5 tisuća kuna za najam trećine štanda.

No, Maruškić Kulaš još uvijek ne tvrdi da su prevareni jer ne gubi nadu da bi se sajam u svibnju mogao održati.

-Izgledno je da se sajam neće održati, ali do tada dok se to službeno ne potvrdi mi i dalje vjerujemo da će se možda naći rješenje za njegovo održavanje. A zbog mogućnosti da se u potpunosti otkaže već smo poduzeli sve potrebne mjere da dobijemo povrat sredstava.

Ovaj sajam trebao je po prvi puta u Hrvatsku dovesti takozvanu turističku biznis – burzu s više od 400 međunarodnih turističkih kupaca iz 30 zemalja svijeta što bi imalo značajan utjecaj na promociju hrvatskog turizma.

-Mi iz Hrvatske uvijek na takve sajmove idemo u inozemstvo. Organiziranje takvog sajam u Hrvatskoj puno je povoljnije i interesantnije jer bi tada kupci došli u Hrvatsku koja bi se na ovaj način promovirala. Mi smo upravo to vidjeli kao priliku, pojasnila je Maruškić Kulaš zašto je ovakav sajam privukao velik broj onih koji su na njemu htjeli sudjelovati.

Foto: Arhiva/maskote Aquatike, Ivanine kuće bajki i Baraćevih špilja

Pročitajte i ovo

NEMA PROMJENE

Zvonko Spudić i dalje na čelu županijskog HNS-a