Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac PORAST ZA 3 % Podijeli

Aquatika sve više odredište domaćih, ali i stranih turista. Lani ih je stiglo 73.161

Od stranaca najviše dolaze Slovenci, Nijemci, Talijani…

Porast posjetitelja za 3 posto u prošloj godini bilježi karlovački Slatkovodni akvarij Aquatika, a najveći dio posjetitelja i dalje su Hrvati.

Ukupno 73161 posjetitelj stavlja tako Aquatiku na mjesto županijskih najposjećenijih odredišta, a zanimljivo je da uz domaće, dolaze i stranci, najviše iz Slovenije, Njemačke, Italije, Češke, Nizozemske, Češke, Mađarske, Poljske. Za akvarij su doznali preko interneta.

Osim što je Aquatika turistička atrakcija, ona ima veliku ekološku, obrazovnu i znanstvenu vrijednost, a pritom je i velika potpora lokalnom gospodarstvu i razvoju cijeloga grada. Zbog toga Aquatika nudi iskorak te od samog otvaranja potiče rad lokalnih umjetnika, obrtnika i dizajnera, njihove proizvode prodaje u suvenirnici, a surađuje i s lokalnim dobavljačima, udrugama, poduzetnicima. Uz sve to, stalno radi na osmišljavanju novih programa pa je tako u vlastitoj nakladi objavljena knjiga Slatkovodne ribe Aquatike, slikovnica i bojanka, ugostili su mnoga događanja lokalnog civilnog sektora, a redovito organiziraju i vlastite manifestacije… Time je otvoren prostor za nova radna mjesta u Aquatici, ali posredno i u drugim tvrtkama, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i kućnim radinostima.

Pročitajte i ovo

BESPOVRATNE POTPORE

Karlovac za poljoprivrednu proizvodnju i ruralni razvoj osigurao više od milijun kuna