Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Karlovac PLANOVI ZA DALJE Podijeli

Aquatika želi jači proboj na tržište: Obitelji i školarci ciljana skupina gostiju, ali žele i strane goste

U doglednoj budućnosti planiraju i vidikovac te niz drugih akcija kako bi razvili turističku ponudu

Karlovačka Aquatika, slatkovodni akvarij, jedan je od najuspješnijih projekata u Hrvatskoj financiranih iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, a u pet godina posjetilo ju je 334.597 posjetitelja.

Otvorena prije 6 godina i vrijedna 36,7 milijuna kuna, od čega je EU dala 36,2 milijuna, Aquatika je postala pravi brend i mjesto koje se obavezno posjećuje u Karlovcu.

Jedinstvena je turistička atrakcija u ovom dijelu Europe kao slatkovodni akvarij, a ono čemu sada streme je novi razvoj i pozicioniranje na domaćem, ali i međunarodnom turističkom tržištu.

Tako su među ostalim, potpisali i ugovor s ministarstvom gospodarstva za izradu plana upravljanja slatkovodnim ribama, zajedno s Prirodoslovno matematičkim fakultetom u Zagrebu. Time su otvorena vrata istraživanja novih slatkovodnih sustava, kaže ravnateljica Margarita Maruškić Kulaš.

Školske skupine i obitelji s djecom oni su na koje cilja Aquatika

U Aquatici imaju niz ciljeva, a ono što najviše i najprije žele je urediti vidikovac na svom objektu, ali i zaštita okoliša te eko označavanje, a žele razviti i aktivno upravljanje ugostiteljstvom.

Aquatika trenutno ima 15 zaposlenih, a otvoreni su i za međudržavnu suradnju. U suvenirnici se mogu naći radovi lokalnih obrtnika čime Aquatika potpomaže upravo “domaći” razvoj obrtništva i na jednom mjestu spaja turističku ponudu, znanje o slatkovodnim ribama i pomaže razvoj lokalnih vrijednih poduzeća.

 

 

 

 

Pročitajte i ovo

NASTAVNO O PRIJEVOZU

Brzi odgovor Grada na temu prijevoza u Karlovcu: Na raspravu smo spremni, pozivamo sve vijećnike da nam dostave svoje prijedloge