Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  31C° Karlovac

 • weather-image

  31C° Duga Resa

 • weather-image

  30C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  30C° Slunj

Karlovac NAKON 12 GODINA Podijeli

Atletska staza na karlovačkom stadionu bit će uređena do kraja ove godine

Preko sportske zajednice atletika će iduće godine dobiti još jednog trenera

Čavlekov stadion do kraja ove godine trebao bi zasjati novim sjajem. Osim travnjaka, o kojem smo već ranije pisali, za dva do tri mjeseca trebala bi završiti i rekonstrukcija atletske staze i atletskih borilišta.

– Nadamo se da će se naši atletičari za tri mjeseca početi ozbiljno pripremati za sljedeću sezonu. Pohvalio bih naše atletske klubove koji su na zadnjem državnom prvenstvu u Rijeci osvojili 10 medalja i nadam se da će im izgradnja staze i borilišta biti podstrek za još bolje rezultate, rekao je predsjednik Karlovačke sportske zajednice Želimir Feitl danas na gradilištu.

Atletska staza punih 12 godina nije u funkciji. Na njoj se nisu mogla održavati natjecanja, ali ni treninzi. To bi se sada trebalo promijeniti.

– Karlovačka atletika je oduvijek bila oslonac hrvatske atletike. Karlovačka atletika ima svoju slavnu prošlost, ali i svoju sadašnjost i sa svojim ljudskim potencijalima, vrlo darovitim atletičarima i ovim objektom ima svoju izvjesnu i jako svjetlu budućnost, rekao je  predsjednik Stručne komisije Hrvatskog atletskog savez i izbornik hrvatske atletske reprezentacije Mladen Katalinić.

Radovi na Čavleku ukupno su vrijedni više od 5 milijuna kuna. Od toga Grad Karlovac osigurava 2 milijuna, a preostalih 3,2 milijuna kuna (koliko košta uređenje staze) daje Središnji državni ured za sport. Atletika će od iduće godine, najavio je gradonačelnik Damir Mandić dobiti dodatnu potporu.

– Program plaćanja trenera po klubovima i to ćemo sigurno još razvijati, a već sada mogu najaviti da naša atletika u Karlovcu mora sljedeće godine dobiti još jednog trenera koji će biti na trošak Karlovačke športske zajednice kako bi oni mogli još kvalitetnije raditi. Vjerujem da se kroz tri mjeseca vidimo na otvaranju oba objekta.

Pročitajte i ovo

ZAŠTITA ZA NAJUGROŽENIJE

Karlovačkim umirovljenicima dijeli se još 1.000 zaštitnih maski