Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija NAJBOLJI DAN Podijeli

Australska veleposlanica oduševljena Donjom školom: Znanje o Australiji je fantastično

Elizabeth Petrovic učenici su predstavili sve što su naučili o njenoj domovini

Oduševljena znanjem, vještinama, a osobito svime što znaju o Australiji, bila je danas veleposlanica Australije Elizabeth Petrovic tijekom posjeta Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Dugoj Resi.

– Ovo je najbolji dan kako ga veleposlanik može provesti, kazala je Petrovic koja je u ovim krajevima prvi put, no već zna sve o njegovim ljepotama prirode, osobito rijeke Mrežnice. “Apsolutno su me oduševili učenici škole, količina toga što znaju o Australiji, od turizma do umjetnosti je fantastična, baš i način kako to predstavljaju. Njihove vještine engleskog nevjerojatne su, kazala je Petrovic nadajući se da ovo nije njihovo zadnje viđenje.

Razlog njenog posjeta je program u kojeg je uključena ova škola, a promiče ga australsko veleposlanstvo. – Rado smo se uključili u taj dio, kroz engleski, likovni, glazbeni, tjelesni, odnosno izvannastavne aktivnosti, a najviše su radili učenici šestih razreda, kaže ravnateljica Sanja Ferkula. “Ono što smo naučili kroz godinu, danas smo i pokazali”, kaže Ferkula.

A da su se učenici Donje škole doista potrudili svjedoči i obiman program kroz kojeg su veleposlanici Petrovic vrlo minuciozno predstavili svoja znanja o njenoj domovini, od geografskih podataka do plesnih uradaka. Ono što je veleposlanicu oduševilo jest i dar i to unikatan – rad koji predstavlja Australiju sačinjen od plastičnih čepova boca. – Ovaj će rad definitivno biti na zidu australskog veleposlanstva, poručila je.

 

 

Pročitajte i ovo

ZA POČETAK TJEDNA

Danas bez pozitivnih u Karlovačkoj županiji. Testirano samo 15 bolničkih pacijenata