Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Županija DUGA RESA Podijeli

Autoklub Duga Resa je uzorna udruga i primjer kako se može oplemeniti novac za dobrobit ljudi

AK Duga Resa danas je posjetio župan Jelić i ponudio pomoć

Ugledajte se u ovu udrugu, uzorna je i pokazuje kako se dobro može oplemeniti novac za dobrobit ljudi, poručio je župan Damir Jelić za jutrošnjeg posjeta Autoklubu Duga Resa.

Klub je naime nedavno otvorio svoj novi prostor, u rekonstruiranoj zgradi, uz Centar za tehnički pregled vozila.  Radi se o investiciji od 4,5 milijuna kuna bez PDV-a koju je  Autoklub realizirao vlastitim sredstvima.

U oko 600 kvadrata smjestilo se sjedište Autokluba Duga Resa te šest osiguravateljskih kuća. Prostor je spreman za servis vozila, ali se izvođača tog posla još uvijek traži. U zgradi je i učionica za autoškolu, a Autoklub je i u potrazi  za administratorom. Na raspisani natječaj javilo se čak 150 zainteresiranih kandidata, slijedi odabir.

Samo upornošću, jer nailazili su na niz problema – birokratskih ponajviše, od dijela grada koje je bilo ruglo uspjeli su napraviti moderan centar za pružanje svih autousluga na jednom mjestu.

Tajnik Ivan Benković je župana upoznao i s problemom porezne politike koja udruge tretira kao tvrtke pa moraju plaćati porez na dobit, ali i činjenicom da svoje poslovanje ne mogu širiti jer još uvijek nema čvora Novigrad pa Duga Resa nema spoj na autocestu.

– Da je ta spojna cesta Autklub bi bio na pet minuta od autoceste i mi bi od HAK-a dobili vozilo za pomoć na cesti, pojasnio je.

Župan Jelić je naglasio kako se ovako osmišljen projekt rijetko viđa te da je on pokazatelj kojim se razbija tabu da samo privatno može biti uspješno.

– Ovdje se pokazuje da to nije istina. Sve počinje i završava na čovjeku i ljudima koji sjede za jednim stolom i dogovaraju se te nakon toga zasuču rukave.

Na pitanje novinara, kako Županija konkretno može pomoći Autoklubu, Jelić kaže “želimo biti servis servisa”.

-Upravo na ovom primjeru mogli smo uštedjeti četiri, pet godina da smo bili ovako ustrojeni kao što smo sada. Ovo je dobra pouka udrugama ili bilo kom drugom – imate ideju, dođete se idejom i mi je zajedno razrađujemo i tamo gdje vi ne možete probiti mi se probijamo, pozvao je Jelić.

Pročitajte i ovo

COVID REPORT

U Karlovačkoj županiji 60 novooboljelih, od koronavirusa umrla još jedna osoba