Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Karlovac GDJE NAUČITI VOZITI? Podijeli

Autoškola Autokluba Karlovac najstarija i najveća u županiji i šire, uskoro slavi 70. rođendan

Danas raspolaže s osam automobila za osposobljavanje B kategorije, tri motocikla i moped za osposobljavanje AM, A1, A2 i A kategorije, teretni automobil, te priključna vozila za osposobljavanje C, CE, odnosno BE kategorije.

KARLOVAC – Autoškola Autokluba Karlovac najstarija je i najveća autoškola na području Karlovačke županije i šire.

20. svibnja 1950. godine svečano je otvorena autoškola Automobilsko motociklističkog društva u Karlovcu. Polaznici su upoznati s pravilima i radom društva, a ponuđena im je besplatna teoretska nastava, dok su morali podmiriti troškove praktične obuke. Nastava je započela 22. svibnja i trajala je tri mjeseca. Nakon toga su polaznici tečaja polagali državni ispit za vozače amatere.

Danas, 70 godina kasnije, autoškola Autokluba Karlovac osposobljava 400 do 500 kandidata godišnje – za vozače AM, A1, A2, A, B, BE, C, CE kategorije, s osam stručnih učitelja vožnje, stručnim voditeljem i predavačem prometnih propisa i sigurnosnih pravila, te administrativnom djelatnicom. Sjedište nam je u Karlovcu, na Gažanskom trgu 1. Posjedujemo nova suvremena sredstva za rad: osam automobila za osposobljavanje B kategorije, tri motocikla i moped za osposobljavanje AM, A1, A2 i A kategorije, teretni automobil, te priključna vozila za osposobljavanje C, CE, odnosno BE kategorije. U suvremeno opremljenoj učionici izvodi se nastava iz prometnih propisa i pravila, pripremljena po pedagoškim standardima. Korištenjem računalnih aplikacija, auto simulatora, kvalitetno pripremamo kandidate za dolazak u stvarne prometne uvjete kroz koji ih vode naši učitelji vožnje.

Mnogo je upita o procesu osposobljavanja, a najčešća su ona o vremenskom trajanju i cijeni. Da bi započeli osposobljavanje bilo koje kategorije, uvjet je liječničko uvjerenje o sposobnosti za upravljanje vozilom, koje izdaje ovlaštena zdravstvena ustanova. Sa svakim upisanim kandidatom za vozača autoškola sklapa ugovor o osposobljavanju, koji sadrži cijenu nastavnog sata i način plaćanja. Moramo naglasiti da ukupno trajanje osposobljavanja ovisi o više faktora, a da će autoškola AK Karlovac nastojati omogućiti osposobljavanje u najkraćem mogućem roku.

Najviše B kategorije

Najveći broj kandidata odnosi se na B kategoriju, a u zadnje vrijeme pojačan je interes za osposobljavanje BE kategorije, koja se odnosi na vuču priključnog vozila koje prelazi 750 Kg NDM, jer mnogi vozači nisu ni upoznati da je ona potrebna. U ljetnoj sezoni uvijek je pojačan interes za polaganje motociklističkih kategorija, a unatoč tome svjedoci smo da mnogi mladi upravljaju ovim vozilima bez položenog vozačkog ispita.

Svojim dugim postojanjem, odgovornim načinom rada i odnosom prema kandidatu, autoškola AK Karlovac stekla je ugled, kao ozbiljan čimbenik sigurnosti u cestovnom prometu. Autoškola AK Karlovac uključena je u niz prometno-edukativnih akcija koje provodi samostalno ili u suradnji s Hrvatskim autoklubom, Zajednicom tehničke kulture, PU karlovačkom, Savjetom za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije i ostalima, kao što su: ‘Sigurno u prometu’, ‘S HAK-om sigurno u školu’, ‘Sigurno i vješto u prometu’ i druge, koje su usmjerene djeci predškolske dobi, učenicima osnovnih i srednjih škola te svim građanima.

Informacije o upisu u tečajeve autoškole možete dobiti na brojeve 047 613-808 i 099 211-4000 te na Facebook stranici.

(sponzorirani članak)

Pročitajte i ovo

ONLINE SJEDNICA

Smrad s Ilovca, čekanje za kontejnere za glom. otpad, ali i sudbina spremnika za tekstil zanima karlovačke vijećnike