Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Županija NEMA BUSA Podijeli

Autotransport ukida liniju Jarče Polje – Lipa, preskupa im je, a broj putnika mali

Iz Lipe prema Dugoj Resi dnevno putuju i četiri srednjoškolca koji će se, kao i ostali mještani, odsad morati snalaziti kako znaju i umiju

Autobusna linija na relaciji Jarče Polje – Lipa od 16. ožujka trebala bi biti ukinuta. Tako bi tamošnji mještani ubuduće do prve autobusne stanice trebali ići do 4 kilometra udaljenog Zvečaja ili 7 kilometara udaljenog Jarčeg Polja.

Autotransport želi ukinuti liniju s 4 dnevna polaska odnosno povratka jer im je preskupa i neisplativa. Mali je broj putnika i nije dovoljan za pokriće sve većih troškova, prije svega goriva, odgovaraju u Autotransportu Karlovac.

Mještani su zbog toga nezadovoljni, iako u Autotransportu odgovaraju da s učenicima osnovne škole koji idu u Jarče Polje neće biti problema jer postoji školski kombi i on će i dalje voziti. Četiri srednjoškolca koji putuju prema Dugoj Resi i Karlovcu iz ovog mjesta morat će se “snaći”, baš kao i svi ostali koji su dosad koristili ove linije za dolazak do Duge Rese i Karlovca.

Rok da Autotransportov zahtjev za ukidanjem linije bude riješen, bilo pozitivno ili negativno je 16. ožujka, a odluku donosi Upravni odjel za gospodarstvo.

Pročitajte i ovo

RAZVOJ

Maletići dobili prvog investitora u poslovnu zonu, tik uz izlaz Novigrad: Stiže austrijska tvrtka koja izrađuje robote