Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Županija BABINA GORA Podijeli

Babina gora promašen projekt

Manji i jeftiniji ili veći i skuplji projekt i hoće li za njega uopće biti novca iz EU

Projekt Babine gore je promašen projekt, nije u skladu sa Zakonom niti bi trebao biti strateški, poručio je bivši ministar Slaven Dobrović u Karlovcu. Jedino po čemu je velik jest visina investicije.

– Nama je strateški cilj zapravo postići nešto drugo, odnosno maksimalno divertirati vrijedne otpadne tvari, a to su plastika , papir, karton, metali. Važno je jačati reciklažne centre. Vraćanjem otpada industriji moguće je smanjiti ekološku i ekonomsku štetu, ističe Dobrović.

– Važno je imati sortirnicu u Karlovcu, kao Grad Karlovac morate biti zainteresirani za bilo koji centar pa zvao se Babina gora ili nekako drugačije kako bi što manje otpada bilo tamo dopremljeno iz Karlovca. To je u interesu građana Karlovca. Vi kao poglavarstvo Grada Karlovca morate brinuti o interesu građana Karlovca.

Za sortirnice i reciklažna dvorišta već postoji i nacrt

– Prema tome mora jačati sustav odvojenog skupljanja. To može biti i sistem od vrata do vrata, to mogu biti i posude. Zeleni otoci moraju otići s javnih prostora jer su to generatori nereda, samo su na pojedinim mjestima opravdani. A plan koji sam osmislio bio je i potkrepljen i ekonomskom analizom. Sortirnicu je moguće za nekoliko mjeseci pustiti u rad, samo da se pronađe prostor za nju.

Ekološkom i ekonomskom svinjarijom, projekt Babine gore nazvao je pak bivši europarlamentarac Nikola Vuljanić. On već godinama preispituje zakonitost ove ideje.

Biserki Schmuck nejasno je tko je uopće činio Povjerenstvo koje je Babinu goru proglasilo strateškim projektom nakon što je odluku tog misterioznog Povjerenstva potpisao ministar Vrdoljak.

– Na kraju ispada da je lokalno stanovništvo ucjenjivano da za ispod cijene prodaju svoje zemljište za neke sumnjive projekte koji dalje od lokacijske dozvole nisu stigli, zaključeno je na današnjoj konferenciji.

Pročitajte i ovo

ZA MLADE OBITELJI

16 mladih obitelji dobit će od 45 do 80 tisuća kuna za stambeno pitanje na ruralnim područjima Karlovačke županije