Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Karlovac BAŠ BACH Podijeli

Bach “uživo” sutra s balkona Glazbene škole

Od 10 do 13 i od 17 do 21 sat Bachova glazba čut će se s balkona Glazbene, a bit će i online koncert

Glazbena škola Karlovac već sedmu godina zaredom provodi projekt pod nazivom ”Noć glazbe“. Sutrašnji datum kad se i slavi Bachov rođendan imat će kombinaciju online koncerta i žive glazbe ovog umjetnika.

Zbog epidemije korona virusa i poštivanja Odluke o zabrani okupljanja, projekt je već drugu godinu zaredom preseljen na YouTube kanal Glazbene škole Karlovac gdje sutra, 21. ožujka 2021. godine u 18:00 sati počinje online koncert.

„Noć glazbe“ slavi i dočekuje rođendan Johanna Sebastiana Bacha svake godine. I ove godine će u projektu sudjelovati gosti iz mnogih hrvatskih gradova kao i eminentni karlovački glazbeni umjetnici i naravno brojni učenici ove škole. Prošle godine je pokrenuta i web stranica “Noć glazbe u Karlovcu” koja je dostupna javnosti. Projekt je nastao s ciljem edukacije publike u području klasične glazbe i važnosti umjetničkog obrazovanja u kulturnim i kreativnim industrijama.

Na sam rođendan velikog kompozitora, 21. ožujka 2021. godine, Bachova glazba će se emitirati i s balkona zgrade Glazbene škole Karlovac, u vremenu od 10:00- 13:00 i 17:00 – 21:00 sati. U novonastalim uvjetima, Bachova glazba s balkona nema za cilj okupljanje publike već se želi simbolično poručiti kako se glazbom boriti protiv nevidljivog neprijatelja. Zato će na balkonu Glazbene škole Karlovac lik J.S.Bacha i ove godine imati masku na licu kao simbola ograničenog održavanja svih javnih koncertnih aktivnosti zbog korona virusa. Ovu hvalevrijednu akciju podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Karlovac i Karlovačka županija.

Pročitajte i ovo

SRETAN KRAJ

Gorila je vraćena: Pronašla je Karlovčanka u šetnji s psom