Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac KAZNENA PRIJAVA Podijeli

Badovinac podnio kaznene prijave protiv gradonačelnika Karlovca, nepoznatih osoba i HDZ-a

Smatra da su gradonačelnik i svi prijavljeni zlouporabili položaj i ovlasti te nezakonito sudjelovali u zapošljavanju i nepotrebno potrošili gradski novac

Nakon što se javio na sve gradske natječaje za direktore gradskih tvrtki znajući da neće biti izabran jer se unaprijed znalo za koga su natječaji raspisani, bivši gradski vijećnik Nikola Badovinac podnio je kaznenu prijavu protiv gradonačelnika i nepoznatog broja nepoznatih osoba te karlovačkog HDZ-a.

Badovinac smatra da su gradonačelnik i svi prijavljeni zlouporabili položaj i ovlasti te nezakonito sudjelovali u zapošljavanju solidnog broja ljudi i potrošili bez svrhe priličnu količinu gradskog novca.

Misli da je Mandić napravio pogrešku kada je 13. srpnja objavio da će smijeniti nekoliko direktora te najavio kamo će biti raspodijeljeni.

– To je bila prva pogreška jer tko je on da prije samog natječaja kaže da će netko negdje biti izabran jer zakon i Ustav Republike Hrvatske kaže da svi imamo isto pravo biti kandidati i jednako pravo biti birani u neku javnu službu.

Druga greška odnosi se na izbor bivše direktorice Čistoće za gradsku pročelnicu te na sve ostale natječaje za direktore gradskih tvrtki. Zato je kaznenu prijavu podnio protiv “nepoznatog broja nepoznatih osoba koji su sudjelovali u izboru pročelnice Josipe Pucarević i direktora gradskih Društava, a sastavni su dio Nadzornih odbora za izbor kandidata, članovi Skupštine (gradonačelnik) za svaki pojedini d.o.o u gradskom vlasništvu kao i izborna komisija formirana za izbor pročelnice po natječaju na kojem je izabrana Josipa Pucarević”.

– On je nakon dva mjeseca objavio i natječaj za pročelničko mjesto na kojem je izabrana gospođa Pucarević Škrtić. Ona je, gle čuda bila i izabrana. Ono što je najsmješnije su predstave koje je on radio za izbore gradskih tvrtki. Imali smo više izbora zadnjih tri mjeseca, a žalosno je da smo svi, javnost i mediji, kao javnu tajnu znali unaprijed tko će gdje i zašto biti izabran i kakve je sve pretumbacije je stranka na vlasti zamislila.

Pa je na kraju kazneno prijavio i HDZ.

– Netko se udružio, ja ne zna tko to je na institucijama da utvrde, s ciljem da sebi stvori poziciju sa sustavom ovisnosti jer nekome daje posao i očekuje da taj i njegova obitelj glasa za njega. Tako barem ja mislim. Nadam se da će institucije dobro utvrditi tko, što i kako radi jer ja vjerujem u institucije ove države, i da će konačno netko odgovarati za nepotizam i za udruživanje radi nekog više cilja, a to je opstanak u Karlovcu na vlasti na štetu svih nas ostalih, zaključio je Badovinac.

Pročitajte i ovo

BRZA ŠKOLA

Grad žurno o “Dragojli”: Na vrijeme ćemo donijeti odluku o modelu nastave