Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Sport BASEBALL Podijeli

Bejzbolaši Olimpije održali prezentaciju u Šancu, pridružili im se U15 reprezentativci Hrvatske

Pravila igre i rekvizite prilagodili su okružju pa se igralo na smanjenom terenu s mekanim palicama i mekanim lopticama.

Baseball klub Olimpija danas prijepodne je u Šancu održao posljednju u nizu prezentaciju bejzbola za građanstvo u sklopu Zvjezdanog ljeta.

Posebni gosti kluba na današnjoj prezentaciji bili su članovi U15 reprezentacije Hrvatske, koja je na pripremama u Karlovcu, a pravila igre i rekvizite morali su prilagoditi okruženju – kazao nam je Tomislav Bosanac, trener u klubu.

– Morali smo prilagoditi. Ovo je poseban, gradski štih, mekane loptice, mekane palice, da nema ozljeda. I teren je smanjen, baš onako kako treba… urbani bejzbol!

Inače, klub se može pohvaliti brojnim podmlatkom, no, naglašava Bosanac, konstanatno moraju puno raditi na njegovom obnavljanju jer bejzbol nije klasični hrvatski sport.

– Moramo raditi non-stop. Teško je, djeca dolaze i odlaze, kao vjerojatno i u svim drugim klubovima. Bejzbol je malo drugačiji, nije klasični hrvatski sport pa je tim teže. Ali, ide, djeca ga vole. Jednom kad probaju, kad osjete, onda ostaju – zaključio je Bosanac.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

SJEĆANJE NA TURANJ

Naša poznata glumica Zrinka Cvitešić 4. listopada 1991. bila je učenica škole na Turnju: Otišla sam s crveno-bijelim medom, imam ga još i danas, a rat nikad neću razumijeti