Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Međutim, ako ćemo biti objektivni i realni, nema samodostatnih ekonomija. Njemačka negdje pet do sedam puta hrane više uvozi, nego što izvozi, objasnio je analitičar Velimir Šonje Šonje: 'Ideja poljoprivrede koja sve spašava? To je romantizam' Vice Kendeš, Luka Juričić, Davor Kukec, Zvonimir Blaić, Yusuf Musa, Matteo Pranić i Ivan Antunović službeno više nisu igrači HNK Šibenik. Luka Juričić u ovoj sezoni bio je najbolji strijelac Šibenika, u 18 nastupa dao 8 golova u prvenstvu i dva u Kupu. Ivan Antunović odigrao je ukupno 41 utakmicu, dao 7 golova i imao dvije asistencije. Davor Kukec za Šibenik je u protekle dvije godine nastupio u 59 utakmica, zabio 21 gol i dodao 4 asistencije. HNK Šibenik na svojim je stranicama zahvalio Vici, Luki, Davoru, Zvonimiru, Yusufu, Matteu i Ivanu na svemu što su dali u šibenskom dresu i zaželio im puno zdravlja i uspjeha u nastavku karijere. Rastanak sa sedmoricom igrača Najprije je povećala grudi, a zatim je uslijedilo još desetak operacija. Sad radi kao web model jer je dala otkaz na mjestu recepcionerke jer je na tom poslu, tvrdi, izluđivala muškarce svojom aurom i karizmom Potrošila na operacije 900.000 kn: 'Ne mogu naći posao, moj vrući izgled izluđuje muškarce' Povezanost između sreće i starenja je čvrsta i duboka, a sve studije ukazuju na isti zaključak - stariji ljudi su sretniji, čak i kad se suočavaju sa problemima opadanja zdravlja i gubitka odnosa Sa starošću dolazi sreća, ali i manjak samopouzdanja te diskriminacija po starosnoj dobi

Crna kronika POROZNE GRANICE Podijeli

Bar 6 tisuća migranata iz BIH ušlo u Hrvatsku u zadnjih 7 mjeseci. Migrantski val ne jenjava

U Bosni je na udaru najviše Unsko sanski kanton koji se naslanja i na Karlovačku županiju koja je u pravom migrantskom sendviču. Slovenci pak svakog dana hvataju nove skupine ilegalaca

Hrvatska granica s Bosnom, ali i ona sa Slovenijom i dalje “propušta” jer dnevno granice prelaze brojni migranti, zaključak je to koji se nameće kad se zbroje podaci koje objavljuju bosanske i slovenske službe. Migranti iz dana u dan ilegalno prelaze granice, a rješenja za tri zemlje nema na vidiku.

Kad se zna da je Unsko sanski kanton najviše na udaru migrantskog vala, a on graniči s Karlovačkom županijom, jasno je da migrantski val preko naših krajeva i dalje traje, a granice se mogu opisati kao porozne.

Podaci koje su iznijele bosanske vlasti kažu da je barem 6 tisuća ilegalnih migranata ušlo  iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku od kraja prošle godine.

Podatak je to kojeg je iznio ravnatelj Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić. Naveo je i kako je od ukupno 9730 registriranih ilegalnih migranata oko 60 posto izašlo iz BiH preko granice s Hrvatskom.

„U BiH je do danas ušlo 9.730 ilegalnih migranata, od kojih je 7.958 izrazilo namjeru za međunarodnu zaštitu, a nije odobren nijedan od oko 700 podnesenih zahtjeva za azil“,kazao je Ujić.

Slovenci koji žive uz granicu na području Vinice, Črnomlja, Damlja sve su ljući i nervozniji jer svakog dana u šumama nailaze na ogromne količine smeća i odbačenih stvari koje ostaju iza ilegalaca.

Najkraća ruta i dalje najfrekventnija

Definitivno je najviše Pakistanaca gdje nema ratnih događanja, čak 3200, a potom Sirijaca – 1590. Sve više problema predstavljaju i Iranci za koje je Srbija ukinula vize pa iz Teherana do Beograda dolaze avionima, a tada bacaju dokumente, žele ući u Bosnu i dalje prema Europi. Najveći pritisak u Bosni i Hercegovini u migrantskoj krizi je Unsko sanski kanton koji se u jednom dijelu naslanja i na Karlovačku županiju, objasnio je Ujić.

I dok naši uglavnom šute na pitanja o migrantskom valu ili se na odgovore čeka mjesecima, kolege s druge strane granice –  Slovenci, su samo prošlog vikenda na području Črnomlja uhvatili 31 migranta, a na području Kočevja 4 i o tome izvijestili javnost.

Najviše je Pakistanaca i Iranaca, sve više Somalaca, kažu u Sloveniji, no migranti dolaze iz gotovo svih zemalja, od Bliskog istoka do Afrike.

Ruta od Bosne, odnosno Bihaća i Kladuše preko Karlovačke županije do Slovenije koja je i najkraća, još uvijek je i najfrekventnija za ilegalne prelaske.

 

Pročitajte i ovo

TIK - TAK, IMA LI KOGA

Policija dobila uređaje za očitavanje udaraca srca, koristit će ih za detekciju migranata u vozilima