Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  28C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Crna kronika POSLJEDNJI ISPRAĆAJ Podijeli

Barem sedam migranata dosad pokopano na našim grobljima

Groblja Jamadol, Skakavac, Popović Brdo, Kamanje i Lipa zasad su mjesta posljednjih počivališta, a uskoro će jedan ukop biti na području općine Netretić

Tijela barem sedam migranata ukopana su dosad na grobljima diljem Karlovačke županije, a uskoro će uslijediti još jedan ukop.

Riječ je o područjima na kojima su migranti stradali, odnosno mjestima njihove smrti. Općina ili grad tada preuzima njihovo tijelo i obavlja ukop nakon obavljene obdukcije.

Troškovi ukopa padaju na račun općina i gradova

Nepoznati migrant ukopan je tako na groblju Reštovo u Kamanju po kršćanskom običaju i uz trošak 6691 kunu, potvrdili su u općini Kamanje.

Tijelo jednog migranta ukopano je i na groblju Lipa u općini Generalski Stol, a još jedan migrant ukopan je na području Tounja i to su neslužbeni podaci s obzirom da iz ove dvije općine nitko nije odgovorio na naš upit.

Na grobljima kojima upravlja karlovačko Zelenilo dosad su obavljena 4 ukopa – 3 nepoznatih osoba i jedan osobe čiji je identitet poznat. Ta je osoba ukopana po islamskom običaju uz suglasnost i prisustvo predstavnika Medžlisa Karlovac, kažu u Zelenilu. Pokopani su na groblju Jamadol, Skakavac i Popović Brdo. Cijena osnovnog ukopa je od 2800 kuna nadalje i svi su ukopani u jednostruka grobna mjesta, zbog kasnije identifikacije i moguće ekshumacije.

Inače, upravo Zelenilo po nalogu Županijskog državnog odvjetništva prevozi tijela pokojnika na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu i onda ih i preuzimaju. Nakon dobivene dozvole za ukop i narudžbenice policije, Zelenilo ukopa pokojnike na dostojanstven i primjeren način, bez obzira je li riječ o nepoznatoj ili poznatoj osobi. U tom duhu pokapaju se i ostali migranti na ostalim grobljima. Ovih dana tijelo još jednog migranta trebalo bi biti pokopano na nekom od groblja na području općine Netretić.

FOTO: groblje Jamadol Zelenilo.hr

Pročitajte i ovo

KRAĐE

U Saborskom posječena stabla, u Plaškom ukradene motorne pile