Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija DEMOGRAFSKA OBNOVA Podijeli

Barilović gradi vrtić za 50 djece u Belajskim Poljicama. Otvorit će vrata za 20 mjeseci

Barilović postaje općina sve ugodnija za život mladim obiteljima

U Belajskim Poljicama za 20 mjeseci trebao bi vrata otvoriti prvi dječji vrtić u općini Barilović koji će moći primiti 50 mališana. Uporabna dozvola i useljenje djece želja je i iščekivanje svih u Bariloviću.

Projekt je to općine Barilović koja i dosad više nego intenzivno skrbi i radi upravo na mladima i demografskoj obnovi – od besplatnih udžbenika i školske odjeće, prijevoza, stipendija i mnogih drugih oblika pomoći svojim mještanima, a najavio ga je načelnik Dražen Peraković. Danas livada, a kroz 20 mjeseci vrtić ono je što mještanima ove općine nasušno treba jer mnogi od njih svoju djecu sad vode u Dugu Resu ili Karlovac što općinu koja sve financira košta 400 tisuća kuna.

Za vrtić je općina dobila 8 milijuna kuna iz EU fondova, a koliko je ovo značajan projekt dovoljno govori i činjenica da je danas stigla ministrica demografije Nada Murganić. Ona je podsjetila i na demografske mjere koje bi trebale polučiti rezultate, od većih rodiljnih naknada do većeg broja korisnika dječjeg doplatka, ali uzalud sve ako lokalna sredina to ne prati. A u Bariloviću upravo to i čine, a njihovu lokaciju za budući dječji vrtić pohvalio je i župan Damir Jelić nazvavši to mudrom odlukom – samo 5,5 kilometara od Karlovca i Duge Rese.

Trenutno 55 djece s područja općine Barilović polazi vrtiće u Dugoj Resi i Karlovcu, a kapacitet novog vrtića neće biti dovoljan, pa je načelnik već najavio i dogradnju.

Barilović tako postaje sve poželjnija općina za život, ali i dokaz da se uz puno rada i mali broj zaposlenih, može učiniti puno za svoje mještane.

 

Pročitajte i ovo

EU SREDSTVA

Karlovac uspješan u provedbi ITU projekata: Ove godine na raspolaganju 33 milijuna eura