Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Međutim, ako ćemo biti objektivni i realni, nema samodostatnih ekonomija. Njemačka negdje pet do sedam puta hrane više uvozi, nego što izvozi, objasnio je analitičar Velimir Šonje Šonje: 'Ideja poljoprivrede koja sve spašava? To je romantizam' Vice Kendeš, Luka Juričić, Davor Kukec, Zvonimir Blaić, Yusuf Musa, Matteo Pranić i Ivan Antunović službeno više nisu igrači HNK Šibenik. Luka Juričić u ovoj sezoni bio je najbolji strijelac Šibenika, u 18 nastupa dao 8 golova u prvenstvu i dva u Kupu. Ivan Antunović odigrao je ukupno 41 utakmicu, dao 7 golova i imao dvije asistencije. Davor Kukec za Šibenik je u protekle dvije godine nastupio u 59 utakmica, zabio 21 gol i dodao 4 asistencije. HNK Šibenik na svojim je stranicama zahvalio Vici, Luki, Davoru, Zvonimiru, Yusufu, Matteu i Ivanu na svemu što su dali u šibenskom dresu i zaželio im puno zdravlja i uspjeha u nastavku karijere. Rastanak sa sedmoricom igrača Najprije je povećala grudi, a zatim je uslijedilo još desetak operacija. Sad radi kao web model jer je dala otkaz na mjestu recepcionerke jer je na tom poslu, tvrdi, izluđivala muškarce svojom aurom i karizmom Potrošila na operacije 900.000 kn: 'Ne mogu naći posao, moj vrući izgled izluđuje muškarce' Povezanost između sreće i starenja je čvrsta i duboka, a sve studije ukazuju na isti zaključak - stariji ljudi su sretniji, čak i kad se suočavaju sa problemima opadanja zdravlja i gubitka odnosa Sa starošću dolazi sreća, ali i manjak samopouzdanja te diskriminacija po starosnoj dobi

Županija DEMOGRAFSKA OBNOVA Podijeli

Barilović gradi vrtić za 50 djece u Belajskim Poljicama. Otvorit će vrata za 20 mjeseci

Barilović postaje općina sve ugodnija za život mladim obiteljima

U Belajskim Poljicama za 20 mjeseci trebao bi vrata otvoriti prvi dječji vrtić u općini Barilović koji će moći primiti 50 mališana. Uporabna dozvola i useljenje djece želja je i iščekivanje svih u Bariloviću.

Projekt je to općine Barilović koja i dosad više nego intenzivno skrbi i radi upravo na mladima i demografskoj obnovi – od besplatnih udžbenika i školske odjeće, prijevoza, stipendija i mnogih drugih oblika pomoći svojim mještanima, a najavio ga je načelnik Dražen Peraković. Danas livada, a kroz 20 mjeseci vrtić ono je što mještanima ove općine nasušno treba jer mnogi od njih svoju djecu sad vode u Dugu Resu ili Karlovac što općinu koja sve financira košta 400 tisuća kuna.

Za vrtić je općina dobila 8 milijuna kuna iz EU fondova, a koliko je ovo značajan projekt dovoljno govori i činjenica da je danas stigla ministrica demografije Nada Murganić. Ona je podsjetila i na demografske mjere koje bi trebale polučiti rezultate, od većih rodiljnih naknada do većeg broja korisnika dječjeg doplatka, ali uzalud sve ako lokalna sredina to ne prati. A u Bariloviću upravo to i čine, a njihovu lokaciju za budući dječji vrtić pohvalio je i župan Damir Jelić nazvavši to mudrom odlukom – samo 5,5 kilometara od Karlovca i Duge Rese.

Trenutno 55 djece s područja općine Barilović polazi vrtiće u Dugoj Resi i Karlovcu, a kapacitet novog vrtića neće biti dovoljan, pa je načelnik već najavio i dogradnju.

Barilović tako postaje sve poželjnija općina za život, ali i dokaz da se uz puno rada i mali broj zaposlenih, može učiniti puno za svoje mještane.

 

Pročitajte i ovo

STIGLI REZULTATI

U Karlovcu jedna novooboljela osoba, u Ogulinu svi negativni