Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Sport NOGOMET Podijeli

Barilović i Draganić novi članovi Prve županijske lige, Slunj i Duga Resa 1929 u skupini A Četvrte lige Središte

2. ŽNL za sada broji 11 klubova, no mogućnost uključenja u natjecanje najavili su VOŠK iz Belavića i Josipdol.

Barilović i Draganić bit će novi članovi Prve županijske lige u sezoni 2021/2022., a Slunj i Duga Resa 1929 igrat će u skupini A Četvrte lige Središte.

Nogometnom savezu Karlovačke županije pristiglo je 12 prijava na nastup u 1. ŽNL. Obzirom se prvak Duga Resa 1929 plasirala u Četvrtu ligu Središte, posljednjeplasirana Dobra iz Svetog Petra, prema propozicijama, mora ispasti iz lige, a Barilović je jedini iz drugoligaškog ranga koji je na temelju ostvarenog rezultata i ispunjenih kriterija izborio plasman u viši rang, 1. ŽNL bi u novoj sezoni brojala devet klubova. Izvršni odbor NSKŽ-a je na sjedinici 30. lipnja jednoglasno odlučio da se u 1. ŽNL uvrsti i Draganić, koji, iako je sezonu završio tek na 9. mjestu ljestvice, ispunjava kriterije natjecanja u prvoligaškom rangu, a njegovim uvrštenjem u viši rang neće biti oštećen niti jedan drugi klub.

Druga županijska liga za sada broji 11 klubova, a mogućnost uključivanja u natjecanje najavili su VOŠK iz Belavića i Josipdol. Savez im je dao rok do 15. srpnja da prijave dovoljan broj igrača te će u tom slučaju biti uključeni u natjecanje u 2. ŽNL. Prema predloženom kalendaru natjecanja, obje županijske lige započele bi 29. kolovoza.

Predsjednik NSKŽ-a Dario Mrzljak izvjestio je da će, sukladno odlukama Međužupanijskog odbora Središta Zagreb, Četvrta liga Središte u sezoni 2021/2022. biti igrana u dvije skupine. Nogometaši Slunja i Duge Rese 1929 igrat će u skupini A, zajedno s klubovima Zagrebačkog i Krapinsko-zagorskog nogometnog saveza.

Pročitajte i ovo

IME JE ZNAK

Eva, Mia, Luka i Borna najčešća imena za bebe: Ima i neobičnih poput Argo, Arti, Zrin, Frea…