Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Županija KOLEGIJ ŽUPANA Podijeli

Barilović raste – širi se škola, gradi vrtić i Turističko – sportski centar s kampom

Za svoje stare i nove projekte imaju i potporu Karlovačke županije

Općina Barilović svakim danom ima sve više djece. Razlog je to zbog kojeg se tamo radi na proširenju osnovne škole, ali i izgradnji dječjeg vrtića.

Škola bi trebala dobiti dvije učionice, dnevni boravak i kuhinju te sanitarni čvor. Investicija je to vrijedna oko 2 milijuna kuna, a trenutno se radi na pripremi projektne dokumentacije. Čulo se na današnjem kolegiju župana.

Općina radi i na izgradnji dječjeg vrtića koji bi trebao biti završen za 10 mjeseci.

U porastu su i turističke brojke u odnosu na prošlu godinu, pa je u planu i značajan turistički projekt Turističko-sportskog centra Donji Velemerić. Ondje je u prvoj fazi planirana izgradnja tri milijuna kuna vrijednog kampa, a onda će uslijediti uređenje kupališta, kompletne infrastrukture u koji spada i izgradnja prometnica te pročistača otpadnih voda.

Općina će iz Razvojnog fonda Karlovačke županije za prometnu infrastrukturu Turističko sportskog centra dobiti 405 tisuća kuna.

Županijska uprava za ceste na području Općine Barilović uredila je četiri značajne prometnice ukupne vrijednosti preko 2,2 milijuna kuna. Od posebne je važnosti ona koja prolazi kroz općinu od Poslovne zone u Logorištu prema Perjasici duga 1100 metara u čiju je obnovu uloženo blizu milijun kuna, ali i one prometnice koje su važne za lokalne OPG-ove i njihovu proizvodnju.

Općina Barilović na svom području ima i Poduzetničku zonu Korana u Logorištu u kojoj je trenutno zaposleno preko 500 ljudi, a u planu je izgradnja i proširenje nekoliko novih poslovnih objekata.

Župan Jelić pohvalio je sustavni rad općinskog vodstva koji rezultira stalnim razvojem općine te novim projektima koji su u pripremi, a koje će Karlovačka županija podržati na svim razinama.

Pročitajte i ovo

PRIJAVE ONLINE

Za novorođenčad od Karlovačke županije od 1. prosinca i novci i paket