Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Sport HOP Podijeli

“Karlovac u ovom trenutku može organizirati europsko, možda i svjetsko prvenstvo u atletici”

Na Čavlekovom stadionu prezentirana je atletska oprema nabavljena u sklopu uređenja stadiona.

 Karlovac je u prošlosti već organizirao velike atletske manifestacije, a od današnjeg dana može nastaviti tim putem. U ovom trenutku može organizirati europsko, a možda i svjetsko prvenstvo – kazao je trener Atletskog kluba Karlovac Saša Belčić na današnjem predstavljanju atletske opreme na Čavlekovom stadionu.

Ako epidemiološka situacija dopusti, u gradu na četiri rijeke bi se 5. i 6. lipnja trebalo održati Seniorsko Prvenstvo Hrvatske, 5. i 6. rujna Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniorke i seniorke te 8. rujna drugo izdanje Karlovačkog mitinga, na kojem bi, obzirom na nabavljenu opremu, trebalo biti znatno više sudionika nego lani. Veliki dio opreme, kazao je Belčić, koristit će se i za treninge. Do sada u klubu nisu mogli trenirati skok s motkom, skok u vis i preponska trčanja, a sada imaju idealne uvjete pa vjeruje i da će se više članova kluba baviti spomenutim disciplinama, a samim time i postizati bolje rezultate.

– Tamo se nalazi zaletište za skok s motkom. To je certificirano zaletište na kakvom je ove zime skočen svjetski rekord. Zatim imamo zaletište za skok u vis, također koje zadovoljava sve standarde i možemo organizirati i najveća natjecanja. U opremi dolazi i 90 prepona, to su također certificirane prepone koje zadovoljavaju sve standarde, tako da Karlovac u ovom trenutku može organizirati europsko, možda i svjetsko prvenstvo – naglasio je Belčić.

U tijeku je proces nabave za kavez za bacanje kladiva i diska. Kad stigne, postavit će se na temelje koji će se izgraditi te će time sva oprema biti u potpunosti kompletirana.

Mandić: Ovo ulaganje je u konačnici ulaganje u sve sportaše i sportove u gradu

Gradonačelnik Damir Mandić ponovio je da kompletno ulaganje u Čavlekov stadion iznosi 7,5 milijuna kuna, te zahvalio Ministarstvu turizma i sporta na podršci. Uz 3,5 milijuna kuna koje je osiguralo za atletsku stazu, sudjelovalo je i u nabavci opreme sa 400 tisuća kuna, dok je identičan iznos izdvojio i Grad.

– Ono što smo najavljivali na početku mandata, da ćemo vratiti dug karlovačkim atletičarima, u tome smo i uspjeli. Karlovačka atletika je sama po sebi, i bez ovog stadiona, postizala zaista izvrsne rezultate. Nadanje je i očekivanje da će, uz zaista kvalitetne uvjete rada vratiti Karlovac i karlovačku atletiku tamo gdje je i bila – u vrh hrvatske, europske i svjetske atletike. Ovo ulaganje je u konačnici ulaganje za sve sportaše i sportove u gradu Karlovcu jer znamo da je atletika bazni sport i da je sa svoje strane na neki način onaj početak svim sportašima u tom dijelu bavljenja sportom – kazao je Mandić.

Prvi čovjek grada na četiri rijeke dodao je i da su usvajanjem Strategije razvoja sporta ne samo pokazali što misle raditi u budućnosti, nego i preuzeli određenje obaveze. Korak dalje bit će izdvajanje dodatnih sredstava za trenere, te pokrivanje troškova prijevoza i natjecanja klubovima, poput kotizacija i troškova sudaca. Nada se da će ovo ulaganje potaknuti i privatni kapital na ulaganje u karlovački sport jer je svjestan da bez toga teško može biti nekog većeg razvoja.

Pročitajte i ovo

ZABAVA NA RIJECI

Ljeto na Mrežnici prepuno događanja: škola plivanja, supovi, i tradicionalni vaterpolo