Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Županija MOŽE ODGODA? Podijeli

Belgijci koji su htjeli graditi dom u Tušmeru morat će doći na sljedeće gradsko vijeće i objasniti gdje je zapelo oko gradnje

Povećani troškovi radova, korona, kriza, sve to trebali bi objasniti vijećnicima, a oni će onda reći hoće li im dati odgodu i na koje vrijeme

Belgijski investitor Lindbergh Group koji je u dugoreškom Tušmeru trebao napraviti dom za starije i nemoćne s vrhunskom uslugom i smještajem morat će doći na sljedeću sjednicu Gradskog vijeća u Dugoj Resi i pristojno zamoliti najprije za razumijevanje, a potom i za dozvolu za odgodu radova.

Naime, gotovo četiri godine od najave radova, ništa se nije pomaklo s mrtve točke, radova ni doma nema, a investitor će sve to morati konkretno obrazložiti ako žele dobiti aneks ugovora za gradnju. Naime, u roku od 3 godine od dobivanja građevinske dom su trebali otvoriti.

Stoga će, kako je najavio dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar, objašnjenja morati dati na gradskom vijeću. Ono što mu je poznato i to nakon što su investitori poslali pismo jest da su i dalje zainteresirani i da imaju jaku želju i namjeru realizirati izgradnju doma. No, kao i mnoge stvari tako je pandemija, a onda i ekonomske posljedice, promijenila stvar. – Svjedoci smo strašnog povećanja cijena u građevinskom sektoru, prvotno je procijenjeni trošak izgradnje doma bio oko 57 milijuna kuna, no sad bi to moglo biti za 10 do 15 milijuna kuna više, objasnio je Boljar. Zato su investitori promijeniti financijski plan i studiju, a u pismu su objasnili i da su cijenu za buduće korisnike temeljili na prvom iznosu, a taj trošak sad je bitno veći.

-Zato će doći na sljedeću sjednicu vijeća, a na vijećnicima je hoće li tu prolongaciju podržati i u kojem roku, kazao je Boljar.

Kad bi Gradsko vijeće reklo ne Belgijcima, onda bi se livada vratila Gradu, odnosno kako je jednom rekao gradonačelnik, “Mi smo skupo i za velike novce iznajmili livadu koja postaje gradska”.

 

Pročitajte i ovo

DOBAR POTEZ

Groblje u Vukovoj Gorici ograđeno i zaštićeno od odrona