Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija BITI ILI NE BITI Podijeli

Belgijci stižu u Dugu Resu: U petak, 4. objasnit će što se događa oko doma u Tušmeru, a onda…

Vjerojatno će biti potpisan aneks ugovora koji će Belgijcima na neki način ograničiti vrijeme za djelovanje

Dugoočekivani dolazak belgijskih investitora u Dugu Resu trebao bi se konačno dogoditi u petak, 4. studenoga.

Predstavnici tvrtke koja je prije nekoliko godina najavila gradnju doma za starije u Tušmeru, ali od koje nema još uvijek ništa, trebali bi stići na sjednicu gradskog vijeća pa objasniti vijećnicima i javnosti gdje je zapelo i što planiraju s projektom.

O izgradnji doma za starije u Tušmeru puno se pričalo, no realiziralo se nije ništa, pa se nestrpljiva javnost s pravom pita hoće li biti ikakvih rezultata. Ako je suditi po pozivu za sjednicu Gradskog vijeća, Belgijci stižu i otvorit će sjednicu, a očekuje se kako bi trebala doći prva žena tvrtke Lindbergh Group pa iz prve ruke dati sve informacije.

Belgijce je najprije omela korona, potom poremećaji na tržištu i enormno poskupljenje građevinskog materijala. Prvotno procijenjen trošak gradnje bio je oko 57 milijuna kuna, no on bi se sad mogao popesti i blizu troznamenkaste cifre.

A da bi Grad Duga Resa s investitorom mogao sklopiti aneks ugovora i pokazati razumijevanje barem za neko vrijeme, dokazuje i prva točka sa sjednice, a to je odluka o odobravanju sklapanja aneksa ugovora o kupoprodaji nekretnine. S obzirom da gradonačelnik Boljar u Vijeću ima premoćnu većinu, a oporba je spala na par slova, ne očekuju se vijećničke turbulencije po ovom pitanju.

 

 

 

Pročitajte i ovo

‘Plavo-bijeli’ u nedjelju putuju na pripreme u Medulin, nastupit će na tamošnjem međunarodnom turniru