Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  24C° Karlovac

 • weather-image

  24C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  24C° Ozalj

 • weather-image

  23C° Slunj

Prvi zamjenik ministra vanjskih poslova Choe Son Hui rekao je u subotu da je Washington koristio dijalog s Pjongjangom "samo kao sredstvo za rješavanje svoje političke krize". "Ne osjećamo nikakvu potrebu da sjednemo oči u oči sa SAD-om", kazao je on a prenose sjevernokorejski mediji. Choe je komentirao nagađanja da će se novi samit američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog čelnika Kima Jong Una održati prije američkih izbora predviđenih za studeni. Južnokorejski predsjednik Moon Jae In ponovno je predložen kao posrednik. Tijekom video samita s EU-om u utorak izjavio je da želi učiniti sve što može kako bi se organizirao samit Sjeverna Koreja-SAD prije američkih izbora, rekli su dužnosnici iz njegova ureda. Sjeverna Koreja: Nema izgleda za nove pregovore sa SAD-om Pripadnicima Hrvatske vojske u Republici Hrvatskoj te u misijama i operacijama u inozemstvu određena su posebna biračka mjesta te će u nedjelju, 5. srpnja moći izaći na parlamentarne izbore i glasati u Zagrebu, Splitu i Udbini, kao i u Afganistanu, Poljskoj i na Kosovu. "Pripadnicima Oružanih snaga RH koji će se na dan izbora zateći u službi u OSRH na području Republike Hrvatske, a izvan mjesta svoga prebivališta, glasanje će biti omogućeno na temelju potvrda za glasanje izvan mjesta prebivališta na najbližem redovnom ili posebnom biračkom mjestu na kojem će moći glasati za liste svoje izborne jedinice (ukupno do 200 pripadnika OSRH)", izvijestili su iz Ministarstva obrane RH. Za glasanje pripadnika Oružanih snaga RH na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor određena su tri posebna biračka mjesta u Oružanim snagama i to: biračko mjesto u vojarni "Petar Zrinski" u Zagrebu, u vojarni "Admiral flote Sveto Letica Barba" u Splitu i u vojarni "Josip Jović" u Udbini. Na tim posebnim biračkim mjestima, za glasanje su prijavljena 473 pripadnika Hrvatske vojske. Posebna biračka mjesta za glasanje pripadnika HV-a Za čist asfalt ili betoske ploče poslužiti će sva sredstva koja već imate u kućanstvu - deterdžent za pranje posuđa, pjesak za mačke, limenka kole, soda bikarbona i sprej WD-40... Mačji pijesak, kola i WD 40 će isprati uljne mrlje s prilaza kući Austrija je izdala upozorenje svojim državljanima da ne putuju u zemlje Zapadnog Balkana. Područje je, kažu, dugo bilo pošteđeno od koronavirusa, ali se zaraza odjednom drastično počela povećavati Spiegel o Hrvatskoj: Zaraza se povećala za čak 232 posto...

Županija AKTUALNO Podijeli

Benčić: Dionice Vodoprivrede kupuje tvrtka koja posluje s gubitkom. Župan: Sve je po zakonu

Kriterij za odabir kupca bila je samo cijena, ali taj kriterij je ranije jednoglasno prihvatila Županijska skupština

Bojim se da će Vodoprivreda krenuti u privatizaciju koju smo nekada vidjeli, ustvrdio je to SDP-ov županijski vijećnik Josip Benčić na današnjem aktualcu zbog odabira kupca županijskih dionica te tvrtke.

Benčića je naime, zanimalo je li župan znao da je tvrtka, koja je izabrana po kriteriju najviše ponuđene cijene, osnovana lani i posluje s gubitkom.

-Župan je bio ovlašten da sklapa te ugovore, da se o tome brine. Je li imao on te informacije i ako ih je imao pitam, zašto ta informacija nije proslijeđena na odbor za financije, pitao je Benčić.

Za 20 % županijskih dionica Vodoprivrede najviše, 4,8 milijuna kuna, ponudilo je Odvjetničko društvo Buljat&Partneri j.t.d. Najviša cijena bio je jedini, od nekoliko mogućih kriterija, kojim se pri odabiru moglo voditi. Sve je napravljeno u skladu sa zakonom, kaže župan Damir Jelić.

-U konačnici, uplata koja je bila kao polog je nekakva sigurnost da će se ti procesi odvijati onako kako treba. Svaki odbor o tome, pa i za financije o tome može diskutirati. Ne vidim u tome nikakav problem, ali sad je to post festum kad je već danas stiglo tu gdje je, rekao je župan Jelić. Naime, prodaja dionica Vodoprivrede je na današnjem dnevnom redu sjednice Županijske skupštine.

Možda je po zakonu, ali budi sumnju, kaže Benčić.

-Izražavam svoju bojazan da će ta pretvorba ići u onu 91. ratnu i poslijeratnu pretvorbu, naglašava.

– Cijena, tekst poziva i ugovora jednoglasno je ovdje prihvaćeno. Tada ste mogli sugerirati, bilo je vrijeme, sad je to vrijeme prošlo i idemo ovim pute, odgovorio mu je župan Jelić.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

NAJNOVIJE O KORONI

Rezultati o koroni za Karlovačku županiju još se čekaju