Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Županija AKTUALNO Podijeli

Benčić: Dionice Vodoprivrede kupuje tvrtka koja posluje s gubitkom. Župan: Sve je po zakonu

Kriterij za odabir kupca bila je samo cijena, ali taj kriterij je ranije jednoglasno prihvatila Županijska skupština

Bojim se da će Vodoprivreda krenuti u privatizaciju koju smo nekada vidjeli, ustvrdio je to SDP-ov županijski vijećnik Josip Benčić na današnjem aktualcu zbog odabira kupca županijskih dionica te tvrtke.

Benčića je naime, zanimalo je li župan znao da je tvrtka, koja je izabrana po kriteriju najviše ponuđene cijene, osnovana lani i posluje s gubitkom.

-Župan je bio ovlašten da sklapa te ugovore, da se o tome brine. Je li imao on te informacije i ako ih je imao pitam, zašto ta informacija nije proslijeđena na odbor za financije, pitao je Benčić.

Za 20 % županijskih dionica Vodoprivrede najviše, 4,8 milijuna kuna, ponudilo je Odvjetničko društvo Buljat&Partneri j.t.d. Najviša cijena bio je jedini, od nekoliko mogućih kriterija, kojim se pri odabiru moglo voditi. Sve je napravljeno u skladu sa zakonom, kaže župan Damir Jelić.

-U konačnici, uplata koja je bila kao polog je nekakva sigurnost da će se ti procesi odvijati onako kako treba. Svaki odbor o tome, pa i za financije o tome može diskutirati. Ne vidim u tome nikakav problem, ali sad je to post festum kad je već danas stiglo tu gdje je, rekao je župan Jelić. Naime, prodaja dionica Vodoprivrede je na današnjem dnevnom redu sjednice Županijske skupštine.

Možda je po zakonu, ali budi sumnju, kaže Benčić.

-Izražavam svoju bojazan da će ta pretvorba ići u onu 91. ratnu i poslijeratnu pretvorbu, naglašava.

– Cijena, tekst poziva i ugovora jednoglasno je ovdje prihvaćeno. Tada ste mogli sugerirati, bilo je vrijeme, sad je to vrijeme prošlo i idemo ovim pute, odgovorio mu je župan Jelić.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

HDZ-OVI KANDIDATI

Bićanić u Saborskom po treći mandat, Plesac u Žakanju po prvi