Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Karlovac BESPLATNI UDŽBENICI Podijeli

Besplatnih udžbenika za osnovnoškolce u Karlovcu ove jeseni ipak neće biti

Stari udžbenici će se koristiti još godinu dana, novi stižu tek za školsku godinu 2019./2020. i tad će bit besplatni

Besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce u Karlovcu iduće školske godine ipak neće biti.

Prema riječima pročelnice Draženke Sila Ljubenko, Grad je imao dobru namjeru to učiniti, čak je u proračunu osigurao 3 milijuna kuna za tu namjenu i skoro krenuo u javnu nabavu, ali im je u Ministarstvu obrazovanja rečeno da će se s novim udžbenicima ići tek 2019., a ne ove godine.

– U tijeku je novi zakon o udžbenicima za koji smo pouzdano saznali da će stupiti na snagu tek od školske godine 2019./2020. Tada ćemo tek imati priliku kupovati nove udžbenike, pojasnila je Sila Ljubenko.

Pročelnica je pressicu održala ispred OŠ Švarča u kojoj raste broj učenika, na jesen će upisati čak jedan cijeli razred više

Za novu školsku godinu 2018./2019. još će se uvijek koristiti stari udžbenici. Zato će Grad kao i lani udžbenike nabaviti za djecu čiji su roditelji korisnici socijalnog programa i djecu s poteškoćama, a svim osnovnoškolcima radne bilježnice te likovne mape i pribor za tehničku kulturu.

– Škole svake godine, a tako ćemo apelirati i ove godine razmijenit će udžbenike i još sljedeću godinu ti će se udžbenici moći koristiti.

Tri milijuna kuna koje je Grad namijenio besplatnim udžbenicima će se rebalansom prenamijeniti, 1,7 milijuna kuna ostaje za nabavku radnih bilježnica i pribora, a 1,3 milijuna će se usmjeriti za unapređenje obrazovanja tj. u škole, ali i u predškolski odgoj.

– Prijavili smo na natječaj Ministarstva za demografiju rekonstrukciju naših vrtića Banija i Dubovac i dio novca moramo samo osigurati tako da ćemo to korisno prenamijeniti.

Pročitajte i ovo

ŽIDOVI U KARLOVCU

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Holokausta: Jedan je to od najvećih zločina u povijesti čovječanstva