Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Život SUFINANCIRANJE Podijeli

Bespovratna sredstva za projekt ‘Društveno poduzetništvo tvrtke Izvan fokusa u kreativnim i kulturnim industrijama’

Tvrtka se prijavila na javni poziv za jačanje poslovanja društvenih poduzetnika, kojeg sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz Europski socijalni fond.

Tvrtka Izvan fokusa d.o.o. za svoj projekt ‘Društveno poduzetništvo tvrtke Izvan fokusa u kreativnim i kulturnim industrijama’ dobila je financijsku potporu od 1.159.961,16 kuna bespovratnih sredstava od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz Europski socijalni fond.

Tvrtka se prijavila na javni poziv za jačanje poslovanja društvenih poduzetnika, kojeg sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz Europski socijalni fond, i ostvarila potporu pomoću koje će formalno ostvariti prelazak na društveno-poduzetničko poslovanje. Projekt ‘Društveno poduzetništvo tvrtke Izvan fokusa u kreativnim i kulturnim industrijama’ odvijat će se kroz godinu dana, u kojima će se nastojati zajamčiti održivost i unaprijediti konkurentnost na tržištu u suradnji s partnerima. Neki od glavnih ciljeva u zadanom vremenskom razdoblju su omogućavanje prelaska na poslovanje s principima društvenog poduzetnišva, unaprijeđenje gospodarske djelatnosti kroz modernizaciju i razvoj proizvoda te promocija društvenog poduzetništva kroz umrežavanje drugih potencijalnih društvenih poduzetnika.

Kako bi se uz navedeni iznos ostvarili zadani ciljevi projekta, Izvan fokusa d.o.o. će održivost osigurati kroz nekoliko oblika projektnih aktivnosti te tržišnu valorizaciju proizvoda i usluga tvrtke. Uz formalni prelazak, odnosno doregistraciju, izradit će se poslovni i marketinški plan, kako bi se sve aktivnosti vodile na strateški način u nadolazećem razdoblju. Tvrtka će svoje marketinške aktivnosti usmjeriti ka promociji svog novog statusa, a zaposlenike će aktivno educirati o društvenom poduzetništvu s ciljem osmišljavanja novih programa za razvoj lokalnih zajednica.

Gospodarska djelatnost nastavit će se kroz pojačani angažman na tržištu, u obliku pružanja modernijih i konkurentnijih usluga te povećanjem udjela tvrtke na tržištu audiovizualnih industrija u Hrvatskoj. Sva radna oprema koristit će se u svrhe pružanja visokokvalitetnih audiovizualnih sadržaja, snimanja i organizacije manifestacija što će dodatno doprinijeti konkurentnosti, stjecanju novih znanja i klijenata. Izvan fokusa će nastaviti razvijati donacijske projekte za poticanje stvaralaštva mladih kao što su ‘Filmske kovanice’, ‘Henganje’ i ‘Džeparac’, koji su pravi primjer i početak ovog socijalno-poduzetničkog pothvata.

Projekt će se provoditi od 1. listopada 2020. do 30. rujna 2021. u partnerstvu s Foto video klubom Kutina. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije kroz Europski socijalni fond.

Više o projektu možete vidjeti u video spotu ili na Facebook stranici.

(sponzorirani članak)

Pročitajte i ovo

MOST ZA RAZVOJ GAZE

Most Gaza – Banija nije izmišljotina: Isplaniran je još 1959., a i sada je u GUP-u Karlovca