Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Karlovac U NIŠTA Podijeli

Bez pisanog traga: Niti su branitelji tražili otkazivanje koncerta niti je Grad to tražio od FEST-a

Je li sad sve jasno?

Od Grada Festu nisu išli nikakvi pismeni zahtjevi za otkazivanjem Bajaginog koncerta niti su branitelji službeno ili neslužbeno od Grada zatražili otkazivanje tog koncerta. Izjavila je to dogradonačelnica Karlovca i članica Povjerenstva za Dane piva Andreja Navijalić upitana za komentar o promjeni u programu nakon što je on javno obznanjen.

– Nije bilo pismenih zahtjeva. No, Navijalić je kazala kako je postojala inicijativa branitelja, ali kakva i kojih branitelja nije precizirala.

– Ono što znamo da je postojala inicijativa branitelja, a na nama je da osluškujemo ne samo branitelje nego i sve ostale građane grada Karlovca posebno branitelje koji su ipak zaslužni za obranu grada Karlovca i za obranu naše države. Na neki nam je način važno mišljenje šire javnosti i u tom konceptu su date smjernice organizatoru da vidi što bi bilo najbolje i u kom smjeru je najbolje složiti programski koncept Dana piva.

Na pitanje znači li to ipak da je Grad dao nalog koncesionaru da mijenja Bajagu, odgovara: – Ne, prema Gradu nije bilo nikakvih inicijativa i nema pisanog traga. Mi smo sa Festom razgovarali kao što smo razgovarali i sa braniteljima u smislu da se vidi programska shema i zatvori koncept tako da smo slijedili tu misao njihovu i nastojali tu priču zatvoriti, ali nije bilo nikakvih pisanih zahtjeva prema gradu.

Iz ovakve tvrdnje nejasno je zašto je onda uopće došlo do otkazivanja koncerta pjevača koji je bez ikakvih problema u Karlovcu nastupao dvaput 2011. godine.

Do promjene izvođača došlo je tek nakon javne objave programa, znači li to da prije toga Bajagin nastupi nije bio sporan?

– Mislim da je to trebalo puno prije i ja se ispričavam svima što je uopće došlo do toga. Kao članica i dio Povjerenstva koje je o tome raspravljalo moram reći da smo se više koncepcijski usmjerili na sam koncept Dana piva nego na izvođače pa moja isprika svima zbog toga.

Dogradonačelnica decidirano ne kaže da je Bajaga otkazan zbog pritiska branitelja, ali ne zna reći ni razlog zbog kojeg je došlo do otkazivanja koncerta.

– Postoji više elemenata, mislim da i tehnički razlozi i financijski i zauzetost izvođača i cijeli širi politički kontekst u kojem se trenutno nalazimo, ali isto tako i osluškujući ono što građani grada Karlovca posebice branitelji misle. Mislim da se tražilo jedno dobro kompromisno riješenje i da u tom smjeru idemo i da se kvaliteta samih izvođača i Dana piva neće narušiti. Ono što je mislim osobno je da mi trebamo otvarati prostor prema mladim ljudima. Prošle godine znamo da je bila grupa SARS i da nije bilo nikakvih problema i da ti mladi izvođači i ubuduće s te međunarodne razine imaju prostora za nastup u gradu Karlovcu. Mislim da smo to i dokazali dobivši nagradu kao Otvoreni gradu u Novom Sadu 2014. godine i da ćemo taj koncept i dalje zadržati.

Bajaga je svoj prvi koncert nakon Domovinskog rata u Hrvatskoj održao upravo u Karlovcu u veljači 2011. godine. Iste godine, ali u prosincu nastupao je s Jelenom Rozgom na Karlovačko live koncertu, također u Sportskoj dvorani. Tada to nije bio problem, a na pitanje zašto je danas, u 2018. postao, dogradonačelnica odgovara.

– Različite su godine, različiti su koncepti, različite su  politički okviri i mislim da na neki način očito možemo u tom konceptu promatrati cijelu ovu situaciju.

Za sve ostale detalje oko organizacije nastupa izvođača uputila nas je na koncesionara jer, kako je rekla, sve su prepustili organizatoru.

Njihov odgovor još se čeka.

Pročitajte i ovo

MOŽEMO - NOVA LJEVICA

Izbore najčešće dobivaju oni koji na njih ne izlaze. Računamo i na 5.000 birača koji izlaze samo na nacionalne