Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Crna kronika NEPOPRAVLJIV Podijeli

Bio na “dopustu” iz kaznionice pa odradio 18 teških kaznenih djela: Karlovac, D.Resa, Ogulin, Jaska…

Ovim “izletima” počinio je štetu veću od 51 tisuće kuna

Da bi instituciju izvankaznioničke pogodnosti trebalo revidirati ili kod nekih ukinuti, najbolji je dokaz 39-godišnjak s kojim se bavila karlovačka policija koja ga sumnjiči za seriju teških krađa i krađa.

Naime, sumnjiče ga da je u razdoblju od 12. travnja 2022. do 19. kolovoza 2022., u vrijeme korištenja vankaznioničke pogodnosti, počinio ukupno 18 kaznenih djela i to 11 teških krađa, četiri teške krađe u pokušaju, dvije krađe i neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari. Od navedenih 18 kaznenih djela 16 ih je počinio na području Karlovca, Duge Rese i Ogulina, dok je dva kaznena djela počinio na području Jastrebarskog.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 39-godišnji muškarac s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi u 11 navrata provalio u ugostiteljske objekte iz kojih je otuđio novac, cigarete, snimače za pohranu zapisa video nadzora te ključeve osobnog automobila ogulinskih registarskih oznaka kojeg je potom neovlašteno koristio, a vozilo su naknadno policijski službenici pronašli u Karlovcu, navodi policija.

Također, utvrđena je osnovana sumnja i da prilikom provala u još tri ugostiteljska objekta nije ništa otuđio, da je pokušao provaliti u još jedan ugostiteljski objekt i da je fizičkim osobama u Karlovcu i Dugoj Resi otuđio dva bicikla.

Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima veća je od 51.000 kuna.

Protiv osumnjičenog 39-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu proslijeđeno posebno izvješće.

Pročitajte i ovo

POKAZAO OČEVID

Brzina razlog nesreće na Švarči, vozač (48) “doletio” iz Riječke i htio skrenuti u Baščinsku