Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Život NERADNA NEDJELJA Podijeli

Birač: Tražimo od Mandića da podrži neradnu nedjelju i pomogne radnicima (bivšeg) Alstoma da ne završe na ulici

S jedne strane je riječ o realnim zahtjevima radnika. S druge strane o političkoj borbi i efikasnosti da se prvo rješava pitanje radnika u trgovinama, a potom pitanje za pitanjem

Dva glavna zahtjeva inicijative Za radnički Karlovac upućena su gradskoj vlasti i upravama trgovačkih centara u Karlovcu na današnjoj konferenciji za novinare.

Prvi zahtjev odnosi se na neradnu nedjelju za sve trgovačke centre u Karlovcu baš kao što je to učinio Lidl. No, kako naglašava Dimitrije Birač, Lidlov potez nije nagrada radnicima već rezultat tihe radničke borbe koja traje godinama i pritiska koji je nastao djelovanjem javnosti u posljednje vrijeme.

-Mi sada i tražimo od ostalih trgovačkih centara u Karlovcu da zatvore svoje trgovine u nedjelju i da se karlovačkim radnicima omogući slobodna nedjelja 24. prosinca, na Badnjak. Isto tako, tražimo od gradonačelnika Mandića da ne kao privatna osoba, nego kao javna i politička osoba da on tu akciju podrži i da učini sve kako bi ukazao na nužnost neradne nedjelje za Badnjak u Karlovcu.

Drugi zahtjev, poziv je gradonačelniku Karlovca, Damiru Mandiću da podrži zahtjev ne samo za neradnom nedjeljom već i zahtjev da se učini sve kako Alstom ne bi otpustio 129 radnika.

-Umjesto da ih ostavlja na milost i nemilost kapitalu i tržišnim gibanjima. U ovom slučaju. lokalna vlast bi trebala poduzeti prve korake da učini sve što je moguće da se ti otkazi spriječe. Imamo dojam da ovim ponašanjem lokalne politike, ostvaruje se ono što smo ranije i govorili, a to je da trgovački centri i ostali poslodavci u Karlovcu, uključujući Alstom poručuju Gradu: “vi se bavite samo fasadama i uređenjem ulica, a mi ćemo se baviti životima karlovačkih radnika jer vi drugo ni ne radite”, naglašava Birač.

Pročitajte i ovo

RAD NAŠ SVAGDAŠNJI

U travnju nezaposlenost 6 % niža. Zaposleno 326 osoba, uglavnom na određeno