Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -5C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Karlovac VIDIMO SE U VIJEĆNICI Podijeli

Birač tvrdi da Svetić ima dvije proturječnosti, ali i da se sutra vide u vijećnici

Riječ je o političkom manevru vladajućih

Nakon što je šef gradskog vijeća Karlovca Marin Svetić objasnio da se sutrašnja online sjednica Gradskog vijeća održava, među ostalim, i zbog epidemioloških uvjeta, vijećnik Dimitrije Birač opet uzvraća – tvrdi da su Svetićeve izjave dvostruko proturječne čime se samo dodatno potvrđuje da je riječ o političkom manevru vladajućih, poručuje.

-Prva proturječnost je u tome što nije Predsjedništvo donijelo odluku, nego upravo gradonačelnik Mandić i to na posljednjoj sjednici. Ovo se može vidjeti i na video snimci koju šaljem i iz koje je očigledno da g.Mandić predlaže vrijeme održavanja sjednice, a g. Svetić to prihvaća i konstatira.

Druga proturječnost se vidi iz Odluke koju su dobili svi županijski zastupnici u kontekstu održavanja Skupštine online. Naime, ovdje je očigledno da je problem ukoliko je u neadekvatnom prostoru više od 50 ljudi. Ponovit ću da je u Gradskom vijeću 21 vijećnik, kao i to da su svi gradovi, pa tako i Zagreb, održali svoje sjednice uživo.

Također, napomenut ću da je prije kojih mjesec dana za vrijeme zadnje sjednice GV-a koja je bila uživo, bilo gotovo tisuću novozaraženih više od COVID-a, nego što je to danas. Pritom je pomalo cinično tvrditi da je vladajuća stranka bilo što uradila, pa tako izmanevrirala online sjednicu GV-a jer se tako dogovorila s oporbom. Vladajući su inače poznati po suradnji i dogovoru.

Predsjedništvu poručujem da se vidimo sutra ujutro u vijećnici, kaže Dimitrije Birač.

Pročitajte i ovo

ODBOJKA

Ipak bez čuda u Zagrebu: ‘Mladostašice’ odigrale jako dobru utakmicu, glatko nadigrale ‘Kelteksice’ i prošle u finale Kupa