Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac TEZA Podijeli

Birača muči selidba ljekarne na Švarči u novi kompleks: Usluga donatoru vladajuće stranke

Ljekarna seli s Trga Franje Ksaverskog u stambeno poslovni kompleks

Motiv selidbe ljekarne na Švarči je za županijskog vijećnika Dimitrija Birača upitan, a u svemu vidi “uslugu donatoru vladajuće stranke”

Tako u priopćenju medijima podsjeća na odluku Upravnog vijeća Karlovačke ljekarne Karlovac kojom se odobrava kupnja poslovnog prostora u prizemlju stambeno-poslovnog kompleksa Green Hills Living.

-Dakle, ljekarna (čiji je Karlovačka županija osnivač) seli sa trenutne lokacije na Trgu Sv. Franje Ksaverskog 2. U obrazloženju Karlovačke ljekarne Karlovac kupnja i selidba u novi prostor izvedbi sa čak osam parkirališnih mjesta opravdavaju se time što će sada ljekarna biti navodno pristupačnija korisnicima, kao i da sada ulaze u „novo naselje s velikim brojem stanovnika, blizinom trgovačkog centra i blizinom bolnice“.
Ukupna cijena kupnje prostora u roh-bau izvedbi s parkingom je 228.148,00 eura iako se konačna cijena ne zna, što nam je i potvrđeno na skupštini. Kao i to da je ovaj broj parkirališnih mjesta bio obavezan.

Smatram da je vrlo upitan formalni motiv selidbe na lokaciju udaljenu nešto manje od kilometra. Prvo, selidbom će trg i zapravo Švarča ostati bez još jednog elementa važnog za razvoj gradskih četvrti, uz prethodno zatvaranje poštanskog ureda i nedostatka bankomata. Drugo, ljekarna će na novoj lokaciji postati još nepristupačnija starijim osobama sa Švarče. Osim što je ljekarna sada udaljenija, starije osobe će morati ići preko onog legendarnog rotora i dovoditi se u opasnost na cesti. Nemaju svi umirovljenici sinove, kćeri, unuke, automobile itd. Istovremeno se premješta promet na trgovački centar i novi poslovno-stambeni kompleks. Treće, vrlo je izgledno da Županija preko ljekarne Karlovac čini uslugu donatoru vladajuće stranke tako što ovom selidbom diže vrijednost ukupnog poslovno-stambenog kompleksa, dok istovremeno ruši vrijednost i smanjuje životni standard užeg dijela Švarče oko njegovog glavnog trga. Konačno, vrlo je upitan cilj poslovanja javne županijske ljekarne kojoj je jedini cilj profitabilnost, neovisno o dostupnosti i jednako kvalitetnoj usluzi za sve naše građane starije dobi, kaže Birač.

Pročitajte i ovo

‘Plavo-bijeli’ u nedjelju putuju na pripreme u Medulin, nastupit će na tamošnjem međunarodnom turniru