Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac SLUČAJ GRABRIK Podijeli

Birača zanima što će Grad učiniti nakon rješenja inspekcije u školi Grabrik, Mandić poručuje: Pravorijek je na ministarstvu

Gradonačelnik je otkrio da nijedan istup ravnateljice u medijima nije koordiniran s Gradom Karlovcem

Slučaj iz Osnovne škole Grabrik ne prestaje intrigirati javnost, a danas se ova tema ponovno našla na aktualnom satu karlovačkog Gradskog vijeća.

Ako je suditi po vijećniku Dimitriju Biraču, slučaj Grabrik neće tako skoro pod tepih, a ako je suditi po gradonačelniku Damiru Mandiću, slučaj je neugodan i za sam Grad, a i neke stvari u tom istom Gradu nisu znali.

Vijećnik Birač ustvrdio je da su u medijima objavljeni rezultati nalaza te je naveo kako je učenika trebalo otpratiti na hitnu odnosno u zdravstvenu ustanovu, ali i da su prekršene odredbe o načinu postupanja. Podsjetio je i na navode ravnateljice po medijima pa upitao gradonačelnika što misli poduzeti.

Podsjetimo, slučaj vršnjačkog nasilja u najvećoj karlovačkoj školi bio je top tema medija, a kako je danas potvrdio gradonačelnik, i Grad je prije dva dana dobio nalaz prosvjetne inspekcije.

-Rješenje je jasno, postoje rokovi tko što treba odraditi, nismo u to bili izravno uključeni, očekujemo postupanje po rješenju, a Ministarstvo daje pravorijek, rekao je Mandić.

Kazao je da je razgovarao s roditeljima te je Grad u kontaktu s troje članova Školskog odbora koji su to u ime Grada, a onda otkrio i da Grad nije bio obaviješten da će ravnateljica slati poruke medijima.

-Nijedan istup u medijima nije koordiniran s Gradom, rekao je Mandić.

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Matija Furač podnio ostavku na mjesto predsjednika Karlovca 1919